Hlavní obsah

Rockeři Doctor Victor popularizují hudbu. V Chocni si s dětmi zahráli píseň od Prince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráli před takovými světovými rockovými hvězdami, jakými jsou AC/DC, Deep Purple, Jack White či The Dead Daisies, nahrávali desku se zpěvákem skotské skupiny Nazareth Danem McCaffertym, byli hosty turné Kabátu, vystupovali u nás a mnohokrát i v Americe a Evropě, na svých facebookových stránkách mají fotky ze setkání se slavnými muzikanty. Nyní členové české skupiny Doctor Victor obrážejí školy a přednášejí dětem o kráse hudby.

Foto: Jaroslav Špulák, Novinky

Před autobusem děti před svými kamarády koncertovaly.

Článek

Celá putovní akce se jmenuje Doctor Victor Music Academy a začala ve čtvrtek dopoledne ve východočeské Chocni. Právě z ní pochází zpěvák a kytarista Vojtěch Bureš.

Vrátil se tedy na pár hodin domů, aby speciální přednáškový autobus spolu se svými spoluhráči zaparkovali před Základní školou Mistra Choceňského.

Foto: Jaroslav Špulák, Novinky

Zpěvák a kytarista Vojtěch Bureš hovořil o hudbě v autobusu.

„K městu mám samozřejmě vřelý vztah. Strávil jsem v něm spoustu skvělých chvil, hrál jsem tu hokej, chodil na zušku a místní společnost na výrobu autobusů nás například v roce 2016 vezla do pražských Letňan, kde jsme hráli jako hosté skupiny AC/DC,“ řekl Novinkám Bureš.

Vojta Bureš z kapely Doctor Victor finalistou soutěže John Lennon Songwriting Contest

Kultura

Do přistaveného autobusu, v němž Doctor Victor celé turné po školách absolvují, přišlo několik hudebně nadaných a nadšených dětí, které hrají na nějaký nástroj.

Bureš se jich na začátku zeptal, jaké zpěváky či skupiny mají rády, aby se dozvěděl, že někteří preferují rockové formace Kabát nebo Arctic Monkeys, ale jiní zase dávají přednost klasické hudbě.

Foto: Jaroslav Špulák, Novinky

Skupina Doctor Victor s dětmi před putovním autobusem a školou v Chocni.

Poté s nimi začal nacvičovat písničku Kiss od Prince. Zapojil do toho všechny nástroje, které s sebou děti měly, a po několika minutách si podstatnou část skladby všichni společně zahráli a Bureš ji navíc zpíval.

„Chceme v dětech probudit větší zájem o hudbu, chceme jim dát impuls, inspirovat je, povzbudit. Byli bychom rádi, aby je naše workshopy takříkajíc nakoply a aby se ti, kteří patří k muzikantské komunitě a žijí v jednom městě, mezi sebou více poznali,“ vysvětlil Bureš.

Ve druhé části workshopu zahrály některé děti na malém pódiu u autobusu na různé nástroje a došlo i na písničky formace Doctor Victor.

Kapela se svou putovní hudební akademií jede dál. V pátek zamíří ke škole do Vysokého Mýta, 13. května do Poličky, 14. do Litomyšle, 15. do Pardubic, 16. do Hradce Králové, 20. do Brna, 21. do Zlína, 22. do Ostravy, o den později do Olomouce, 28. května do Plzně, 29. do Karlových Varů, 30. do Prahy na náplavku a o den později uzavře turné v Děčíně.

RECENZE: Sebeplagiát je zbraň AC/DC, ne slabina

Kultura

Skupina Doctor Victor je v Americe. Čekají ji koncerty i veletrh

Kultura
Související témata:
Doctor Victor
Vojtěch Bureš (hudebník)

Výběr článků

Načítám