Hlavní obsah

Vojta Bureš z kapely Doctor Victor finalistou soutěže John Lennon Songwriting Contest

Právo, jaš, kul

Česká rocková skupina Doctor Victor zaznamenala další úspěch. Jejímu zpěváku a kytaristovi Vojtovi Burešovi, jenž používá umělecké jméno Victor, se podařilo dostat do finále prestižní autorské soutěže John Lennon Songwriting Contest. Uspěl se svou skladbou Can’t Stop Rock’n’Roll, do které nahrál všechny nástroje, vokály, produkoval ji a mixoval.

Foto: archiv kapely

Zpěvák a kytarista Vojta Bureš alias Victor uspěl na mezinárodní scéně.

Článek

Multižánrová soutěž, do které se každoročně hlásí tisíce skladatelů z celého světa, si klade za cíl pokračovat v odkazu Johna Lennona a podpořit perspektivní skladatele. Vznikla v roce 1997 a dveře v ní mají otevřené jak profesionální hudebníci, tak amatéři. Ti soutěží ve dvanácti kategoriích rozdělených podle žánrů.

Mezi porotce, kteří je hodnotí, patří zpěvačka Fergie, hudebníci George Clinton, Bootsy Collins, Sheila E nebo baskytarista Flea z americké kapely Red Hot Chili Peppers. Ti Bureše poslali do finále.

Foto: archiv kapely

Vojta Bureš a člen poroty, baskytarista skupiny Red Hot Chili Peppers Flea.

„Jsem rád že si mé skladby všimli v zahraničí. Za ocenění jsem porotě vděčný a motivuje mě k další tvorbě. Can’t Stop Rock’n’roll je o síle vůle, která je nezastavitelná podobně jako hudební styl, který přežil dodnes,“ tvrdí Vojta Bureš.

Ze vstupních poplatků účastníků soutěže je financován vzdělávací autobus Johna Lennona, ve kterém je mobilní nahrávací studio. Ze soutěže tak můžou něco získat nejen její vítězové, ale i děti z Velké Británie, které se mohou například v rámci školní výuky naučit nahrávat hudbu nebo vytvářet videoklipy a dokumenty.

Kapela Doctor Victor je nejvýraznější na svých koncertech. Jako předkapelu si ji vybrali například AC/DC nebo Kabát. Na kontě má jedno americké i dvě anglická turné a pyšní se spoluprací s baskytaristkou Idou Nielsen nebo zpěvákem Nazareth Danem McCaffertym, se kterým nahráli jeho třetí studiové album.

Vlastní desku má na kontě jen jednu. Nese název 1st Prescription a je dostupná pouze v elektronické podobě na oficiálních internetových stránkách kapely. Nyní se chystá na turné po slovenských klubech.

Reklama

Výběr článků

Načítám