Hlavní obsah

Skupina Doctor Victor je v Americe. Čekají ji koncerty i veletrh

Právo, Jaroslav Špulák

Doctor Victor dorazil ve čtvrtek do Ameriky. Bude první českou kapelou, která vystoupí na hudebním veletrhu The NAMM Show v Anaheimu. Zahraje na něm 26. ledna. O den později se představí v Silverlake Lounge v Los Angeles, 30. ledna ve West Hollywood Peppermint Clubu v Los Angeles a 31. ledna ve slavném Whiskey A GoGo v Hollywoodu v Los Angeles.

Foto: archiv kapely

Skupina Doctor Victor proslula svou koncertní divokostí.

Článek

Pražské trio Doctor Victor na začátku svého pobytu za oceánem vystoupí jako součást doprovodného programu na každoročním svátku muzikantů a hudebních nadšenců, veletrhu The NAMM Show. Zahraje si na akci, na které se v minulosti předvedli například Slash, Jack White nebo bývalý kytarista britských Whitesnake Doug Aldrich.

Na veletrhu, který se koná ve dnech 24. až 27. ledna, vystoupí Doctor Victor, hlásící se k sedmdesátkovému hard rocku, po boku kolegů z hudební branže z celého světa. Následně odehraje tři koncerty v Los Angeles, městě rockové hudbě zaslíbeném.

Doctor Victor se dali dohromady v roce 2013, kdy vyhráli soutěže Global Battle of Bands Contest nebo Hard Rock Rising Contest. O rok později následovalo turné s Lucií a v dalším roce se jeho písnička Beautiful Age dostala mezi sedmdesát nejlepších v americkém UO Competition.

Rok 2016 kapele přinesl možnost být předskupinou na turné Chinaski a vystoupit na koncertě AC/DC v Praze, na němž představila své debutové album 1st Prescription. Hned v příštím roce s ním vyjela na turné do Velké Británie, kde se zastavila v nahrávacím studiu s Danem McCaffertym, bývalým zpěvákem skupiny Nazareth.

Letošek patřil singlu Stand Up, který se uchytil v Itálii, kde je ke slyšení na padesáti rozhlasových stanicích. Nyní skupina pobývá v Americe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám