Hlavní obsah

Nová alba: Green Day, Sleater-Kinney, Soft Rock Line

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá nová deska americké kapely Green Day patří mezi očekávané. Týká se to i novinky Saviors, která prý v písních spojuje nejlepší časy trojice. Vyšla i další deska dámského tandemu Sleater-Kinney a tuzemská kompilace s rockovými skvosty let minulých.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Green Day: Saviors

Novinka Saviors představuje pro americké punkrockery Green Day návrat k politicky a společensky orientovaným tématům, jak na to byli zvyklí fanoušci u alba American Idiot. Podle slov členů kapely má být mostem, který spojí fanoušky z období alb American Idiot a Dookie.

Foto: Warner Music

Obal alba

Sleater-Kinney: Little Rope

Little Rope je jedenácté studiové album americké rockové kapely Sleater-Kinney. Bylo dokončeno po smrtelné autonehodě matky a nevlastního otce členky kapely Carrie Brownsteinové na konci roku 2022. Jsou na něm zachyceny smutek a témata s ním spojená.

Foto: Loma Vista

Obal alba

Různí: Soft Rock Line 1969-1989

Pro třicet sedm písní na supraphonské rockové kompilaci se hodí označení „žánrově smířlivé“. Na ploše sto padesáti minut jsou vedle sebe melodické bigbítové ozvěny, hardrockové pokusy druhé půle sedmdesátek i rockové propojení s folkem či blues, to vše v podání Olympiku, Věry Špinarové, Jiřího Schelingera, Jany Kratochvílové, Kernu, Futura, Katapultu, Citronu a dalších.

Foto: Supraphon

Obal alba

RECENZE: Vesna je zulíbána světem

Hudba

Hudebníci Marcell a Fiedlerski: Bolest jsme ukládali do hudby

Hudba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám