Hlavní obsah

Kapela Mirai se v nové písni spojila s Majkem Spiritem, hlásí nové album i koncerty na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Mirai vydá již 12. dubna své nové album. Ochutnávkou z něho je píseň Čas rány zahojí, na které čtveřice spolupracovala se slovenským raperem Majkem Spiritem. Klip ke skladbě má na Novinkách.cz premiéru. Již 23. března pak vyjedou Mirai na slovenské turné.

Mirai a Majk Spirit v klipu k písni Čas rány zahojíVideo: Universal Music

 
Článek

„Čas je leitmotiv velké části desky. Slavíme s kapelou deset let, mně bylo třicet, a ač to nebylo v plánu, nejspíš mi leží na srdci to, jak všechno rychle utíká a spoustu věcí čas nějak záhadně vyřeší, i když tomu člověk nemusí jít nutně naproti,“ přibližuje zpěvák a kytarista Mirai Navrátil téma nového singlu a částečně celého alba.

„Je to takové docházení k věčným pravdám, které jsou tak moc klišé, že už jim nedáváte váhu, ale něco málo si odžijete a dáte vesmíru za pravdu,“ dodává zpěvák.

Písničku Čas rány zahojí složil Navrátil ve spolupráci se svým dvorním producentem Fiedlerskim. Při psaní hudby se nechali inspirovat zvukem dvanáctistrunné akustické kytary.

„Její zvuk mě fascinoval. Nakonec jsme jej nepoužili, ale to tak bývá často. Ten výsledek vás nakonec totiž hodí úplně jinam,“ říká Mirai.

Foto: ButterflyKids

Skupina Mirai s Majkem Spiritem (druhý zleva).

Svou sloku pak přidal slovenský raper Majk Spirit. „Už tak pět let si posíláme nějaká dema a slibujeme si, že dáme společnou věc, ale až teď se to stalo. Majk byl na natáčení super profík. Přišel, dal pár tejků a nebylo co řešit,“ dodává Navrátil. O lehce temnější videoklip se postarali tvůrci z ButterflyKids.

Nového alba, jehož název kapela již brzy prozradí, se dočkáme už zkraje dubna. „Myslím, že tam jsou silné písně. Napsal jsem jich asi čtyřicet a na desce skončí jen jedenáct. Mám pocit, že je z alba cítit svoboda, ne tlak na úspěch a čísla. Kapela, která tu je deset let a splnila si během cesty spoustu snů, už dělá hudbu hlavně proto, že ji to naplňuje a baví,“ tvrdí Navrátil.

Pam Rabbit o novém albu I Love The Internet: Každý by měl být autentický

Kultura

Mirai Navrátil: V jiném městě nebudeme. Dycky Frýdek

Festivaly

Může se vám hodit na Zboží.cz: Konnichiwa - Mirai, Arigato - Mirai, Maneki Neko - Mirai

Reklama

Související témata:
Majk Spirit

Výběr článků

Načítám