Hlavní obsah

Členové kapely Mirai se v novém klipu vrátili do dětství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Mirai dnes vydává nové album Tomodachi (Přátelé). Otvírá ho skladba nazvaná Easy, ke které vznikl videoklip. Na Novinkách má premiéru.

Skupina Mirai v klipu k písni EasyVideo: Universal Music

 
Článek

Písnička prý dokonale vystihuje momentální rozpoložení čtveřice. „Něco jsme odžili, nebyla to vždycky jen jednoduchá cesta, ale zároveň máme snad kus před sebou a s kouskem zkušenosti to snad půjde zase o něco líp,“ vysvětluje Mirai Navrátil a rekapituluje tak deset let své skupiny na scéně.

RECENZE: Mirai zvolna rostou pro haly, Poetika pro větší kluby

Kultura

O videoklip k písni se postaral Ondřej Kudyn, který ho postavil na záběrech z dětství členů kapely. „Spoustu kazet z Japonska přemazal nechtěně ještě za života můj děda, něco se ztratilo a vyhodilo při stěhování, a tak je malý zázrak, že jsme našli pár pokladů. Nakonec ale toho materiálu bylo tolik, že spousta se tam určitě nedostane,“ konstatuje Navrátil.

Foto: Peter Hoopoe

Skupina Mirai vydává čtvrté album.

„Člověk má u těch kulatin možná trochu potřebu plánovat dál. Pár vysněných míst ke koncertování se nabízí, ale v prvé řadě děkujeme za tu svobodu, kterou jste nám dali,“ vzkazuje fanouškům. „Je to odvážná deska a jsem na celý tým hrdý za to, že rozhodně neusínáme na vavřínech a nedržíme se komfortně v prověřených vodách. Hrajeme si.“

Mirai pro fanoušky nachystali květnové koncerty v Praze, Brně a Ostravě, kde nové album pokřtí.

Babiš využil text Mirai při kritice vlády, kapela se ohradila

Domácí

Mirai natáčeli nový klip ve vile Tugendhat

Kultura

Reklama

Související témata:
Skladba Easy

Výběr článků

Načítám