Hlavní obsah

Mirai natáčeli nový klip ve vile Tugendhat

Skupina Mirai je aktuálně nejstreamovanější českou kapelou v zemi. Je také čerstvým držitelem Ceny Anděl. Pro fanoušky si nyní připravila videoklip k písni Básně. Natáčel se v brněnské vile Tugendhat, která klipu propůjčila své nezaměnitelné prostory.

Mirai v klipu k písni Básně.Video: Universal Music

 
Článek

„Většinou natáčíme na neobyčejných místech a často se vydáváme do zahraničí. Přitom u nás máme takové poklady,“ komentuje výběr brněnského funkcionalistického domu zpěvák a kytarista Mirai Navrátil.

„Ten prostor je výjimečný a prý kamerou téměř nezachytitelný. Myslím ale, že se Ondrovi Kudynovi tu atmosféru do videa podařilo dostat,“ pochvaluje si také Mirai dvorního režiséra a kameramana.

Minimalismus, architektura a atmosféra vily Tugendhat podtrhly hloubku písně, k níž má Mirai jako autor citovou vazbu. „Je to píseň, se kterou mi ještě stihl pomoct David Stypka. Měl jsem to napsané, ale nebyl jsem úplně spokojený s textem. A tak jsme ho doladili s Davidem na chatě na Ostravici,“ vzpomíná Navrátil na tvorbu první písně alba Maneki Neko.

Prosklené prostory vily si spolu s frontmanem užily především slečny z řad modelek, které vizuálu dodaly ženský element, charisma a atmosféru focení pro módní časopis. Scéna s kapelou se natáčela mimo vilu.

„Část, kde hraje celý band, jsme natočili v Českém Těšíně ve skladu, kde jsme měli i soustředění s kapelou. Tam to zase bylo o hře se světly. Tam bych se ubytovat, jako v Tugendhatu, nechtěl,“ dodává s úsměvem frontman.

Mirai Navrátil (zpěv, kytara), Šimon Bílý (bicí), Michal Stulík (baskytara) a Tomáš Javůrek (kytara) zvou videoklipem fanoušky na festivalovou sezonu. Na 15. září a 13. října pak připravují show v pražské O2 areně.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám