Hlavní obsah

GLOSA: Tereza Mašková dluží svému hlasu i talentu lepší písně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tu s těmi růžovými vlasy, Terezu Maškovou, její nedávné vypadnutí z televizní soutěže StarDance možná i potěšilo. Mohla se totiž naplno soustředit na svůj nedělní sólový koncert v pražské Lucerně. Zájem o něj byl, a bylo tedy na místě dobře se nachystat.

Foto: Facebook Terezy Maškové

Tereza Mašková měla v Lucerně plno.

Článek

Pozoruhodným hlasovým rozsahem obdařená rodačka z Třince vyhrála před pěti lety pátou řadu Česko Slovenské SuperStar a dvěma později vydanými alby potvrdila, že to s profesionální kariérou myslí vážně. V neděli na ni do Velkého sálu pražské Lucerny přišlo tolik lidí, že prostor, kterým kráčely dějiny české pop music, naplnili.

Pohříchu pro ně byla nachystána hlavně místa k sezení. Maškové je přitom sedmadvacet let, pročež se dalo očekávat, že pořadatelé koncertu umožní příchozím, převážně mladým lidem, bavit se v neformálním tanci, tedy vestoje.

Nic takového však nenastalo, a tak v okamžiku, kdy se většina přítomných na jednu skladbu s nadšením postavila, po ní zase usedla, neboť židle na parketu k tomu vybízely.

Foto: Facebook Terezy Maškové

Jedním z hostů Terezy Maškové byl i Igor Timko ze skupiny No Name.

Když brzy po začátku koncertu Mašková zazpívala písničku Jednoho dne se vrátíš, odhalila v jediné chvíli sílu svého zpěvu i rezervy vlastních písní. Zatímco v prvním případě, a pak i při interpretaci skladby Vyznanie od Mariky Gombitové, se při jejím výkonu procházel po zádech citlivějších posluchačů pověstný mráz, v původních písničkách se to nedělo, snad vyjma závěrečného Našeho příběhu, duetu zpívaným s hercem Markem Lamborou, a vzpomínce na kamaráda Aleše Kubáta v písni Láskou se splést.

Odhalilo to největší výzvu její nynější kariéry. Chce zpívat výrazné písně a pečovat o ně svým umem i vytříbeným hlasem, ale zatím si je zčásti půjčuje. Až se jejímu tvůrčímu týmu začne dařit podobné více skládat, bude mít každý její další koncert v Lucerně ještě vyšší dávku popové noblesy.

StarDance opustili Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti

Kultura

Tereza Mašková: Hejty nečtu. Píše je někdo, kdo vám chce jen ublížit

Vánoce

Reklama

Související témata:
Marek Lambora

Výběr článků

Načítám