Hlavní obsah

StarDance opustili Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Páté kolo taneční soutěže StarDance aneb Když hvězdy tančí… bylo posledním pro Terezu Maškovou a Daniela Kecskemétiho. Jejich soutěžním tancem byla samba, za kterou si od poroty odnesli 23 bodů.

StarDance opouští Tereza Mašková a Daniel KecskemétiVideo: Novinky

 
Článek

„Je to zvláštní, ale jsem šťastná. Samozřejmě mě to mrzí, ale odcházím s tím, že jsem si ten poslední tanec opravdu užila,“ řekla Tereza Mašková po vyřazení.

Samba, valčík, cha-cha, to byly tance pátého soutěžního večera StarDance aneb Když hvězdy tančí…, který Česká televize odvysílala přímým přenosem. Tančilo se na rozmanité písně z celého světa, některé zpívané v méně obvyklých jazycích.

A poprvé padly tři desítky za jeden tanec. Sambu Ivy Kubelkové a Martina Prágra.

Foto: Milan Malíček, Právo

XII ročník taneční soutěže StarDance. Na snímku Tereza Mašklová a Daniel Kecskeméti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupinové foto před začátkem pořadu.

Večer zahájil slovenský folklorní soubor Partia, který předvedl tanec nazvaný Zemplínské variace.

Jako prvním patřil parket Darije Pavlovičové a Dominiku Vodičkovi, kteří zatančili sambu na tureckou píseň. První si vzal po jejich tanci slovo porotce Richard Genzer. „Každým kolem rostete a jsem rád, že tady jste,“ řekl.

Tatiana Drexler tanec také pochválila, ale měla připomínku: „Bylo to velmi dobré, jen tělo se musí trochu rozhýbat.“ „Tomu nerozumím, u tebe pořád chrbát… Bylo to skvělé,“ kontroval Zdeněk Chlopčík. „Váš výkon jde stále velice nahoru,“ dodal. Porota pár ocenila 26 body.

Foto: Milan Malíček, Právo

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička.

Moderátor Marek Eben před vystoupením Josefa Maršálka a Adriany Maškové řekl, že diváci začínají reptat, že se některým párům nadržuje a vypadli ti, kteří měli zůstat. Podotkl, že porota této dvojici určitě nenadržuje, protože na ně nikdy nezbyde nic z toho, co cukrář Josef Maršálek do zákulisí přinese. V sobotu to prý byly dalamánky plněné škvarky.

Pár zatančil cha-chu na italský hit od skupiny Ricchi e Poveri. „Josefe, improvizace vám jde opravdu báječně, máte i velmi dobrý rytmus, ale máte velmi pomalé nohy. Ono to souvisí s váhou… Za to vám budu muset stáhnout pár bodíků. Ale nerada,“ řekla Drexler.

„Ale na tu váhu byly ty nohy velmi rychlé,“ reagoval Chlopčík. „Teď to bude znít divně, ale na chlapa to bylo rozkošné,“ dodal. „Tihle dva nám budou povídat o kilech,“ podotkl Genzer s tím, že Maršálkův minimalismus ho baví. Od poroty dvojice dostala 18 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Josef Maršálek a Adriana Mašková.

Jako třetí parket roztančil Marek Adamczyk s Lenkou Norou Návorkovou valčíkem na hit tchajwanského zpěváka zpívaný v mandarínštině. „To byl jeden z nejkrásnějších tchajwanských valčíků, jaké jsem viděl,“ řekl po jeho skončení Eben. Podle Chlopčíka mohl být jejich valčík plynulejší.

„Stylově to bylo pěkné, ale poskočilo to,“ mínil Genzer. „Zlepšuje se vám postavení, ale Zdeněček měl pravdu, ale mám pocit, že to je homogeničtější,“ dodala Drexler. Celkově od poroty dostali 21 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marek Adamczyk a  Lenka Nora Návorková.

Sambu na maďarskou píseň zatančili Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti. Daniel na otázku Ebena přeložil kousek refrénu. „Co může buňka,“ řekl s úsměvem. „Řekla jsem si, že už na to kašlu a užiju si to,“ uvedla po tanci Tereza Mašková.

Podle Drexler se stále prodává pod svou cenu. „Lenivé chodidlo, hotové neštěstí,“ dodala. „V sambě byly části, kdy jste byla, Terezko, nádherná. Ale také hodně částí, kdy tělo ztuhlo. Nejdřív jsem si říkal, to bude tygřice, ale vy nejste tygřice, spíš takový mazlivý tygřík,“ řekl Chlopčík. Za sambu pár dostal 23 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tereza Mašklová a Daniel Kecskeméti.

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch předvedli cha-chu na korejskou píseň zpěváka PSY, známého hitem Gangnam Style. V Koreji byla Adamczyková, jak řekla na záběru z tréninku, v roce 2018 na olympiádě, na které vyhrála bronzovou medaili.

„Byla to strhující show, na kterou se člověk rád dívá. Ale teta Táňa nemůže odpustit, když nemáte ´vystreté kolená´,“ řekla Drexler. S tím Chlopčík souhlasil a dodal, že tančí živočišně. „Máte rychlé nohy na to, že s nimi ve svém sportu nic neděláte,“ uvedl. Porotci obodovali jejich cha-chu třemi devítkami, tedy 27 body.

Foto: Milan Malíček, Právo

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch.

Sambu zatančila Iva Kubelková s Martinem Prágrem. Podle Marka Ebena Ivě napsal jeden divák, že by bylo lepší, kdyby tančila doma kolem plotny. „Některé ženy by se urazily, ale Iva ne, kuchyň zakomponovala do svého tance. Nevím, o čem bude, ale snad bude grilovat. Toho diváka,“ řekl.

„Doufám, že jsem si tím tancem moc nezavařila a nebudou to po mně doma u plotny vyžadovat,“ řekla po tanci Kubelková.

„Pokud vaříte tak skvěle, jako jste zatančila sambu, chtěl bych vaše jídlo ochutnat. To byla samba jako ze soutěže,“ řekl Chlopčík. Nadšená byla i Drexler, sice našla jednu malou chybičku, ale tu prý zachránil partner. Své nadšení porota dala najevo při bodování. Udělila tři desítky, poprvé v letošní soutěži. „Vařit nebudu, chci tančit,“ smála se Iva Kubelková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Iva Kubelková a Martin Prágr.

Do Indie se vypravili se svým valčíkem Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková. „Tobě to sluší, postavíš se a nějaká noblesa tam je. Valčík to byl fajn,“ řekl po tanci Genzer Hradilkovi. „Krásná choreografie propracovaná do nejmenšího detailu, ale sebralo vám to rytmus,“ dodala Drexler. Krásné postavení měl pár podle Chlopčíka, ale nehodila se mu do valčíku zvedačka, kterou předvedl. Porota tanec hodnotila sestupně, Genzer devítkou, Drexler osmičkou a Chlopčík sedmičkou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vavřinec Hradílek a Kateřina Bartůněk Hrstková.

Taneční párBody poroty
Iva Kubelková a Martin Prágr30
Eva Adamczyková a Jakub Mazůch27
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička26
Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková24
Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti23
Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková21
Josef Maršálek a Adriana Mašková18

Podle sázkařů se na prvním místě drží Eva Adamczyková, hned po ní lidé věří jejímu manželovi Markovi. Poslední je Josef Maršálek.

Právo a Novinky.cz jsou mediálním partnerem StarDance.

Vavřinec Hradilek: Při tanci zatěžuju víc hlavu než tělo. Proti sportu je to změna

Styl

OBRAZEM: Tajemné zákulisí aneb Když vrcholí přípravy ve StarDance

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám