Hlavní obsah

Ztracená rodina. Tereza Pergnerová a Mirek Vaňura řeší dávné křivdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Nova spustí ve čtvrtek večer svůj nový pořad Ztracená rodina. Moderátoři Tereza Pergnerová a Mirek Vaňura se díl po dílu vydají po stopách lidí, kteří ztratili kontakty se svými nejbližšími, často již před desítkami let. Budou se snažit, aby je znovu navázali.

Ztracená rodinaVideo: TV Nova

 
Článek

„Ztracená rodina přináší pohled na silné lidské osudy. Bez příkras… Není to projekt, který by chtěl zaujmout ukazováním extrémů, konfrontační technikou. Nejde tedy o senzace, ale o hluboké lidské prožitky,“ uvedla Tereza Pergnerová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

TV Nova představila 5. září 2023 novinářům nový reality dokument Ztracená rodina. Na snímku moderátorka Tereza Pergnerová.

Přiznala také, že je velkou fanynkou pořadu, který kdysi vysílala Česká televize, tedy Pošty pro tebe: „Naše formáty se ale liší. My třeba nemáme živé studio. Jdeme víc do hloubky.“

První díl dokumentárního seriálu si odbude premiéru 7. září, a to pět minut po půl desáté večer. Jeho tvůrci v něm zachytí příběhy, které spojuje dávné odcizení. Někteří hledající byli opuštěni záhy po porodu, jiní byli rodičům z rozhodnutí úřadů odebráni, další touží poznat své příbuzné…

Foto: TV Nova

Tereza Pergnerová a Mirek Vaňura, nový pořad Ztracená rodina.

Filmaři se snažili během natáčení, jeho příprav dát rozbité rodiny znovu dohromady. Ukazují také kontext, proč se kdysi vazby zpřetrhaly, i trápení, křivdy, nedorozumění, které mnohé zpovídané provázejí celý život a prostřednictvím pořadu si je chtějí konečně vyřešit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

TV Nova představila 5. září 2023 novinářům nový reality dokument Ztracená rodina. Na snímku vlevo režisérka Jana Rezková a moderátoři Tereza Pergnerová a Mirek Vaňura.

TV Nova nasadí v příštích týdnech do vysílání sedm epizod, v nichž je zachyceno čtrnáct příběhů. První příběh je o sympatickém Davidovi, který byl odebrán rodině a touží už roky poznat biologickou matku. Ve druhém se pokusí spojit sestry, které o sobě nevěděly. Jedna žije v Praze, druhá v daleké Kanadě.

Ztracená rodina

  • Dokumentární pořad zatím nabídne sedm epizod, v nichž bude čtrnáct příběhů.
  • Jeho hlavními tvářemi jsou Tereza Pergnerová a Mirek Vaňura, kteří tvoří tým. Pomáhají hrstce lidí, z nichž někteří mnoho let marně hledají své blízké. Zkoumají pozadí a kontext odcizení každé rodiny, sledují často složitý, emocionální proces hledání každého ztraceného příbuzného.
  • Premiérový díl odvysílala TV Nova ve čtvrtek 7. září ve 21:35. A o týden dříve byl na Voyo.
  • Novinky a Právo jsou mediální partneři pořadu.

Všechny díly jsou s předstihem k vidění na Voyo.

(Vážení čtenáři. Omlouvám se za zkomolení jména pana Vaňury. Je to skutečně Mirek. Chybu jsem odstranila. Autorka)

Tereza Pergnerová o pokoře, smrti a svatbě v obýváku

Styl

Ester Janečková: Neumím být jen sama se sebou

Styl

Může se vám hodit na Firmy.cz: TV Nova

Reklama

Výběr článků

Načítám