Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Teplé počasí vyprázdnilo kina, přálo novinkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hezké počasí, které u nás několik dnů panuje, nepřeje návštěvnosti kin. O uplynulém víkendu do nich zamířilo jen něco málo přes 90 tisíc diváků. Nejčastěji si koupili lístky na akční film Rychle a zběsile 10. Do desítky nejžádanějších titulů se dostaly čtyři novinky, včetně Malé mořské víly. Ani ta své ambice být trhákem v ČR ale neproměnila.

Trailer k filmu Rychle a zběsile 10Video: CinemArt

 
Článek

Ve světě se ale nově zpracovanému příběhu o lásce víly a člověka poměrně dařilo. Tedy líp řečeno, Malá mořská víla zaujala diváky v domovských Spojených státech.

Jak ovšem píše časopis Variety, zcela propadla na dalším klíčovém trhu, v Číně. Což vzhledem k nákladům na projekt, šlo o zhruba 250 mil. USD (5, 5 mld. Kč), může přinést firmě Disney finanční problémy.

RECENZE: Malá mořská víla aneb čas ubývá, líbačka furt nikde

Film

Předem se totiž počítalo s tím, že na Malou mořskou vílu zamíří ve velkém i dospělí diváci, kteří nemají děti. V USA se to potvrdilo, jinde nikoli.

V Číně se naopak daří vítězi českého žebříčku návštěvnosti, Rychle a zběsile 10.

Dvě české novinky

Vedle hollywoodské pohádky se podařilo do desítky českého žebříčku o uplynulém víkendu propašovat hned dvěma českým snímkům. První je pro teenagery, jmenuje se Cool Girl! a láká nejen na příběh o jedné cestě za snem, ale také na známé tváře influencerek.

Spisovatelka Lena Valenová: Denně věnuji půl hodiny knize a kapučínu

Kultura

Ta druhá je z opačného spektra kinematografie, jmenuje se Muž, který stál v cestě a vypráví o politikovi, jenž jako jediný nepodepsal v srpnu 1968 tzv. Moskevský protokol znamenající defacto ukončení obrodných snah uvnitř KSČ a nástup normalizace.

RECENZE: Muž, který stál v cestě. Dlouhé řeči mužů v nehezkých oblecích

Kultura

Ani František Kriegel a ostatní soudruzi, kteří se díky snímku dostali znovu do veřejného prostoru, ovšem výrazné množství diváků do kin v teplých dnech nezlákali.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Rychle a zběsile 1028 173
2.2.Strážci Galaxie: Volume 322 980
3.-Malá mořská víla15 263
4.-Cool Girl!8 962
5.3.Super Mario Bros. ve filmu5 917
6.4.Život pro samouky4 121
7.-Muž, který stál v cestě3 715
8.5.Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství1 443
9.-Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu - Počátek 1 094
10.8.Smrtelné zlo: Probuzení1 060

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina, Letní kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám