Hlavní obsah

RECENZE: Návrat Přátel? Fajn třídní sraz. Hlavně už žádné pokračování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho ohlašovaný návrat seriálu Přátelé na HBO budil obrovskou pozornost, snad až nepřiměřenou. Nejde o nový seriál, ale o jednorázový speciál, nostalgické povídání herců připomínající ze všeho nejvíc třídní sraz.

Upoutávka na chystaný speciál seriálu PřáteléVideo: HBO Max

 
Článek

Na třídním srazu se probírá, kdo se komu líbil, kdo s kým chodil, kdo koho naštval, a pak se nad tím s úsměvem mávne rukou. Občas se taky z legrace pozve oblíbený učitel.

Přesně tak probíhalo, jen s větším rozpočtem, setkání Přátel. Povídalo se o tom, co spolu měli nebo neměli Ross a Rachel, svou troškou do mlýna přispěli i herci vedlejších rolí a celebrity jako David Beckham či Justin Bieber. Módní přehlídka celebrit ve starých kostýmech byla docela zábavná.

Nový díl Přátel rozpoutal šílenství. Pokračování ale provázel i nepříjemný problém

Koktejl

Producenti David Crane a Marta Kauffmanová připomněli to, co asi většina fanoušků seriálu netušila – odkud se tehdy v roce 1994 vzali mladí začínající herci jako Jennifer Anistonová, Courteney Coxová, Lisa Kudrowová, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer a proč si je vybrali.

Přátelé se konečně zase sešli v jedné místnosti. I ti čeští

Podcasty a pořady

Přátelé nebyli obyčejný televizní seriál, byl to pořad, který se stal symbolem devadesátých let, což účastníci a producenti Reunionu neváhali připomenout. Zná ho celý svět, vysílá se dodnes.

Foto: Profimedia.cz

Dámská část Přátel.

Kouzlo Přátel spočívalo zaprvé v legračních scénářích a zadruhé v tom, že parta herců byla dokonale sestavená – všichni byli hlavními postavami, všichni byli hezcí a zábavní, nahrávali si, mezi všemi fungovala chemie a snad se měli opravdu lidsky rádi.

Také po nich zůstal perfektní hvězdný dojem, protože skončili včas. Skončit na vrcholu je umění, které ovládají jen ti nejlepší z nejlepších, a nezadaří se vždycky.

Zakázaný a vymazaný Kevin Spacey se vrací k filmu

Film

Jednorázové setkání Přátel po letech bylo dojemné, nepůsobilo trapně. Jen doufejme, že nějakého televizního producenta nenapadne to uměle protahovat a vymýšlet další pokračování po 25 letech, po 30 letech a podobně. Stačí, že tato „pohroma“ postihla seriál Sex ve městě.

Celkové hodnocení: 70 %

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám