Hlavní obsah

Zakázaný a vymazaný Kevin Spacey se vrací k filmu

Herec Kevin Spacey je v Americe už roky „toxický“ kvůli případům údajného sexuálního obtěžování a nikdo mu nedá práci. Zřejmě se ale přesto na plátna kin vrátí – díky Italům. Spacey dosud nebyl v žádné ze svých kauz odsouzen.

Foto: Netflix

Kevin Spacey jako Frank Underwood (House of Cards)

Článek

Kevin Spacey by mohl hrát v italském filmu režiséra Franka Nera. Producent Louis Nero uvedl, že bude mít malou roli v nezávislém snímku L’uomo Che Disegnò Dio (Muž, který stvořil Boha), jedná se o postavu policejního detektiva.

V italském nízkorozpočtovém filmu by se mohla objevit také Vanessa Redgravová, ale záleží na tom, jestli bude moci cestovat do Itálie.

„Jsem velmi šťastný, že Kevin souhlasil s účastí v mém filmu. Považuju ho za skvělého herce a nemůžu se dočkat, až to odstartujeme,” řekl Franco Nero. Sám Spacey nechtěl své angažmá komentovat.

Britská policie vyšetřuje šest údajných sexuálních útoků Spaceyho

Evropa

Herec na sebe upozornil už v osmdesátých letech ve filmech jako Táta a Podnikavá dívka. Velkou hvězdou se stal během deváté dekády, kdy přišly filmy jako Obvyklí podezřelí, Sedm a L.A. – Přísně tajné. Od dob legendární Americké krásy už Spaceyho znal celý svět nejen proto, že dostal za svůj výkon v hlavní roli Oscara a další následovaly i za režii pro Sama Mendese nebo za kameru a scénář.

Intenzivně pracoval dál na filmech Svět podle Prota, Moon, Cvokař nebo komedii Šéfové na zabití a oceňovaném seriálu House of Cards.

V roce 2017 ale jeho kariéra po řadě obvinění skončila. Byl dokonce vymazán z hotového filmu All the Money in the World a nahrazen Christopherem Plummerem.

Woody Allen: Nevidím rozdíl v tom, jestli si mě pamatují jako režiséra, nebo pedofila

Kultura

V Americe i v londýnském divadle Old Vic si na jeho sexuální obtěžování stěžovali různí muži, nic z toho však zatím nevedlo k pravomocnému rozsudku.

V jednom případě si údajná oběť obvinění rozmyslela, v jiném zase americké úřady uvedly, že se věc měla stát tak dávno, že už je promlčena. Další případ byl zastaven, protože údajná oběť už dříve zemřela, a jeden muž chtěl Spaceyho žalovat jen anonymně, což soudce odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám