Hlavní obsah

Prezidentka Geislerová hledá lásku v pohádce pro dospělé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trailer představuje český film Prezidentka s Aňou Geislerovou a Ondřejem Vetchým. Geislerová si zahrála prezidentku, která prchá z Hradčan za svou láskou.

Trailer filmu Prezidentka

 
Článek

Ukázka z filmu působí trochu jako pohádka říznutá telenovelou. Prezidentka Čechová (Aňa Geislerová) se rozhodne vzít si paruku a v dokonalém převleku prchnout před ochrankou do podhradí. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc.

Sochař neví, kdo Kateřina je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Prezidentka musí řešit státnický průšvih i romantiku a je toho na ni dost.

„Aňa je buldok, má neuvěřitelnou vůli a je velmi přímá, otevřená, schopná prosazovat svoje názory. Mě její vlastnosti baví. Kolikrát se spolu neshodneme a je super, že si ty věci umí odargumentovat. Její filmová prezidentka je stejná,“ tvrdí scenárista a režisér Rudolf Havlík.

Foto: Zuzana Panská

Aňa Geislerová

„Moje postava ví, že má zodpovědnost k lidem, k funkci, k zemi, nechce to nijak šidit, i na úkor sebe. Což je pak samozřejmě problém,“ popsala Geislerová.

„Spolupráce s Ondrou je vždycky báječná. Je to specifický člověk, ale skvělý partner, se kterým se hodně nasmějeme. Umí takovým svým specifickým způsobem povzbuzovat, je mi s ním prostě dobře.“

V dalších rolích si zahráli Oskar Hes, Veronika Khek Kubařová nebo Vanda Chaloupková.

„Oskara Hese mám moc rád a myslím si, že je to skvělý herec a dobrý kamarád. S Veronikou Kubařovou jsem chtěl točit už dávno a konečně se to povedlo. Juraj Loj už zazářil po boku Ivana Trojana v Šarlatánovi a tahle role je pro něj jak dělaná. Velká naděje je Vanda Chaloupková, která hraje bodyguardku prezidentky. Ta na tuhle roli dokonce trénovala v Thajsku,“ dodal Havlík.

Film vstoupí do českých kin 23. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám