Hlavní obsah

OBRAZEM: Seriálová Zlatá labuť otevře své brány na televizi Nova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražských Kbelích vyrostl na více než 2 500 metrů čtverečních obchodní dům Zlatá labuť. Právě tak se jmenuje i nový seriál televize Nova, který diváky zavede do 1. republiky. Do natáčení dobového výpravného projektu se přitom stanice pustila vůbec poprvé. Do vysílání jej chce nasadit na jaře.

Foto: TV Nova

Zlatá labuť, nový seriál TV Nova, nabídne příběhy několika rodin.

Článek

Projekt pro TV Nova natáčí společnost Dramedy Production. „Příběh velkého dobového obchodního domu jsme měli v hlavě delší dobu, lákalo nás to ojedinělé prostředí, kde se střetává spousta životních osudů,“ uvádí k tomu její producent Filip Bobiňski.

Seriál zavede diváky jak do prostředí luxusních kanceláří, tak do suterénu, všude tam se budou odvíjet příběhy jeho hlavních postav. Uvidí tak mimo jiné dobovou restauraci, bar, prodejnu gramodesek nebo obrovskou sekci dobové módy.

Časově se Zlatá labuť odvíjí ve 30. a 40. letech 20. století, kdy se Československo stává terčem útoků Třetí říše, která jej nakonec – byť dočasně – rozbijí. Společně s velkými dějinami se ale odvíjí i ty malé, osudy obyčejných lidí, kteří bez ohledu na svůj majetek touží po štěstí. Jenže právě tohle přání bývá často nesplnitelné…

Hvězdné obsazení

Zlaté labuti pak vládne rodina Kučerů. V jejím čele stojí Rudolf Kučera (Petr Kostka). Nekompromisní otec rodu a zapálený vlastenec. Toho vyvažuje maminka Božena v podání Daniely Kolářové.

Do děje s nimi výrazně vstupují i jejich synové: prvorozený Rudolf Kučera mladší (Petr Stach), který v dětství prodělal obrnu a je upoután na invalidní vozík, a Petr Kučera ztvárněný Adamem Vaculou.

Seriál TV Nova Zlatá labuť

  • Autoři projektu a producenti: Filip Bobiňski, Petr Šizling, Jan Coufal
  • režie: Braňo Holiček, Biser A. Arichtev
  • scénář: Jan Coufal a tým scenáristů
  • kamera: Viktor Smutný
  • architekt: Adam Pitra
  • kostýmní výtvarnice: Michaela Horáčková Hořejší
  • hrají: Marta Dancingerová, Adam Vacula, Petr Kostka, Daniela Kolářová, Petr Stach, Kristýna Ryška, Hana Kusnjerová, Simona Lewandowská, Mark Kristián Hochman, Beáta Kaňoková, Kryštof Bartoš, Vasil Fridrich, Jacob Erftemeijer, Michaela Maurerová, Kamila Trnková, Vojtěch Vodochodský, Ladislav Hampl, Gabriela Míčová, Tomáš Töpfer, Robin Ferro, Lucie Štěpánková, Adrian Jastraban, Pavel Řezníček, Svatopluk Skopal, Sarah Haváčová, Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Jan Dolanský, Robert Mikluš, Barbora Bočková, Roman Vojtek a další

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám