Hlavní obsah

FOTO: Do Volhy přisedl Karel Gott

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Volha o době normalizace (nejen) v Československé televizi se dostává ke konci. Ve čtvrtém díle představil svou největší hvězdu, Karla Gotta. Maestro konečně usedl do auta, které řídí hlavní hrdina Standa Pekárek (Kryštof Hádek). Zahrál si ho Roman Vojtek.

Foto: Pavla Černá

Roman Vojtek jako Karel Gott. Seriál Volha.

Článek

„Byl jsem tehdy v Chorvatsku s rodinou u moře, když mi volali z televize, jestli bych nechtěl v minisérii Volha ztvárnit Karla Gotta. Strašně jsem se smál. Pak jsem si uvědomil, že jsem s režisérem Janem Pachlem v minulosti natáčel a na place jsem jednou, jen tak z legrace, Mistra napodobil. Asi si to zapamatoval a obsadil mě,“ uvedl Vojtek.

To, že ho budou všichni s Gottem srovnávat, si uvědomil až později: „Samotné natáčení jsem tedy nebral na lehkou váhu, nechtěl jsem vytvořit karikaturu. A doufám v to, že můj záměr brát tuhle roli vážně bude v minisérii Volha vidět.“

Přiznal se také, že se s Gottem osobně znal: „Dokonce mi zazpíval na mé první svatbě. Byl to nápad mého kamaráda rozhlasového moderátora Martina Hrdinky. Na slavnosti po obřadu si sezval všechny svatebčany kolem sebe a řekl, že umí perfektně napodobit Karla Gotta. A začal velice trapně zpívat a imitovat Mistra. Vydržel to opravdu dlouho, až se všichni svatebčané chytali za hlavu, jak špatně ho předvádí. A Martin naštvaně řekl, že se na to může vykašlat, když se nám to nelíbí. A pak změnil výraz ve tváři a oznámil: Dámy a pánové Karel Gott! Ukázal za sebe a z auta vystoupil skutečný Karel a začal zpívat. Všichni byli nadšení. Byl to krásný dárek.“

Anketa

Seriál Volha se blíží ke konci. Jakou známku byste mu zatím dal/a?
1
63,3 %
2
5,8 %
3
3,3 %
4
1,8 %
5
3,9 %
Nedívám se na něj.
21,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9087 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám