Hlavní obsah

Největší vzor? Pamela Anderson. Karlos míří do kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří k českým bijcům, kteří zanechali v MMA výraznou stopu. Fascinuje. Baví, ale také štve. Řeč je o Karlu Vémolovi. Patnáct let jej sledoval režisér Michal Samir. Seznámili se v Anglii, kde Samir právě dostudoval režii a Karlos sem tam jako vyhazovač stával u vchodu nočního klubu v Tottenhamu. Dokument Karlos bude mít premiéru v kinech ve čtvrtek. Novinky z něj zveřejňují exkluzivní ukázku.

Ukázka z filmu KarlosVideo: Bontonfilm

 
Článek

Snímek režisérské dvojice Michal Samir a Šimon Šafránek nabídne filmový obraz osobnosti, která změnila popkulturní život v Česku, alespoň to tvůrci slibují.

Důležitou součástí filmu jsou unikátní záběry z Karlosovy minulosti staré 15 let, které dosud nikdo neviděl, a také fotografie z jeho osobního archivu.

„Když jsem odjel do Anglie, jeden z mých velkých vzorů byli nějací kulturisti, ale můj největší vzor, za kterým bych jel světa kraj, byla Pamela Anderson,“ vzpomíná Vémola.

Terminátor Vémola z UFC dorazil do Prahy

Vaše zprávy

Vémolův život byl vždy plný propastných protikladů, od dětství žil za hranou, ať za hranou toho dobrého, nebo špatného.

Jako malý se pral na ulicích Olomouce, po škole odjel do Londýna, kde se živil jako vyhazovač, proslavil se jako zápasník, šel do vězení, znovu se proslavil, vyprodal O2 arénu a stal se celebritou. Karlos je film o extrémním člověku v extrémní době.

Foto: Bontonfilm

Karlos, plakát. Je na něm se všemi dětmi a současnou ženou.

„Film, stejně jako Karlosův život, je nebezpečná jízda, která začíná v olomouckých Hodolanech, pokračuje přes kluby na londýnských periferiích a eskaluje křižovatkou, na které se teď Karlos jako člověk i jako zápasník ve svém věku ocitá,“ uzavírá Samir.

MMA: Per se, mlať, kopej, ale nekousej

Muži

Tygr, kterého choval zápasník Karel Vémola, má odstraněné drápy

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám