Hlavní obsah

Letní filmová škola se neruší. Pořadatelé věří, že to vyjde

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé Letní filmové školy Uherské Hradiště sice přiznávají, že nevědí, co přesně se stane, ale festival se neruší.

Foto: Dominik Hejbal

Čekání na projekci v Uherském Hradišti.

Článek

„Jakou podobu 46. Letní filmová škola Uherské Hradiště (LFŠ) bude mít, to závisí na vás, kteří v nás věří, našich hostech a partnerech. Na zodpovědnosti vůči zdraví nás všech, v ohledu k možnostem uspořádat nejméně stejně dobrý program jako dřív,” sdělil mluvčí festivalu Libor Galia.

Projekt CinEd a Asociace českých filmových klubů teď sice mají pauzu, ale nemusí to tak být i o letních prázdninách.

„Věříme, že se v létě potkáme v Uherském Hradišti. Jsme v tom společně a rozhodnutí, jakou bude mít LFŠ podobu, přijde nejpozději v květnu. Pracujeme na několika variantách. Jakmile se trošku rozjasní, spustí se následně i akreditace,” dodal Galia.

Kravitz, Korn i Aerosmith. Lístky na květen a červen se dál prodávají

Kultura

Letní filmová škola Uherské Hradiště se má konat 24. července až 2. srpna 2020.

Myšlenka na letní odborný filmový seminář s přednáškami pochází z šedesátých let. V Uherském Hradišti se ale akce koná až od začátku osmé dekády.

Od roku 1993 je LFŠ otevřena všem a zvýšil se počet promítaných filmů, rozšířil se i program odborný a doprovodný a zvýšil se počet promítacích míst (do roku 1992 se během devíti dnů promítalo maximálně čtyřicet představení v jednom kině). Letní filmová škola je dnes velkou kulturní akcí s mezinárodní účastí.

Reklama

Výběr článků

Načítám