Hlavní obsah

Filmové premiéry: Služka, Velké nic, Shazam! Hněv bohů, Modrý kaftan, 65, Krvavé pomeranče a Bastardi: Reparát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Služka je inspirovaný osudem vychovatelky Magdy a Emílie Vášáryových. Jak jsme žili za covidu, ukazuje dokument Velké nic. Shazam! Hněv bohů je pokračováním příběhu superhrdiny. Nečekaný milostný trojúhelník vznikne ve filmu Modrý kaftan. Adam Driver hraje ve sci-fi thrilleru 65. Krvavé pomeranče nejsou horor, ale francouzská komedie. Bastardi pokračují filmem s podtitulem Reparát.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Služka

Mladičká Anka přichází za 1. světové války do služby v rodině bohatého a vysoce postaveného státního úředníka. Pán domu, jeho žena i jejich dcera Rési jsou typickými představiteli lidí, pro něž jsou služební méně než nic. Tvrdé zacházení, ponižování, přehlížení. Ale ani bohaté ženy to nemají snadné.

Trailer filmu SlužkaVideo: CinemArt

Služka Slovensko / Česko 2023, 110 min., režie: Mariana Čengel Solčanská, hrají: Dana Droppová, Radka Caldová, Zuzana Mauréry, Aňa Geislerová, Karel Dobrý, Vica Kerekes a další.

Velké nic

Byli jsme best in covid? Kdo měl plán: lidstvo, nebo virus? Vít Klusák a Marika Pecháčková se na jaře 2020 vydali se štábem do prázdných ulic a dva roky sledovali reakce české společnosti na pandemii covidu-19 v odrazu vládních nařízení. V dokumentární tragikomedii vytvořili absurdně úsměvnou zprávu o naší společnosti.

Trailer filmu Velké nicVideo: Aerofilms

Velké nic, Česko 2023, dokument, 103 min., režie: Vít Klusák, Marika Pecháčková

Shazam! Hněv bohů

Film je pokračováním příběhu dospívajícího chlapce Billyho Batsona, který se po vyslovení kouzelného slova Shazam! promění ve své dospělé alter ego superhrdiny Shazama.

Trailer filmu Shazam! Hněv bohůVideo: Vertical Entertainment CZ

Shazam! Hněv bohů, USA 2023, akční / dobrodružný, 131 min., režie: David F. Sandberg, hrají: Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Marta Milansová a další.

Modrý kaftan

Mina a její manžel Halim provozují v Maroku obchod s tradičními oděvy – kaftany. Mina se stará o prodej, Halim kaftany šije. Manželství je šťastné navzdory Minině chatrnému zdraví a Halimově jiné sexuální orientaci, kterou Mina tiše toleruje. Zákazníci ale na objednávky spěchají, a tak jsou manželé nuceni přijmout pomocníka. Když nastoupí mladý a učenlivý Youssef, se změní křehká rovnováha jejich vztahu.

Trailer filmu Modrý kaftanVideo: Artcam Films

Modrý kaftan, Francie / Maroko / Belgie / Dánsko 2022, drama, 118 min., režie: Maryam Touzani, hrají: Lubna Azabalová, Saleh Bakri, Ayoub Missioui a další.

65

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills rychle zjistí, že se nachází na Zemi… před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů.

Trailer filmu 65Video: Falcon filmové novinky

65, USA 2023, sci-fi, 93 min., režie: Scott Beck, Bryan Woods, hrají: Adam Driver, Ariana Greenblattová, Chloe Colemanová a další.

Krvavé pomeranče

Ve stejnou dobu se pár v důchodu, který je zatížen dluhy, snaží vyhrát taneční soutěž, ministr hospodářství je podezřelý z daňových úniků, dospívající dívka se setkává se sexuálním maniakem a mladý právník se pokouší vyšplhat na společenském žebříčku.

Trailer filmu Krvavé pomerančeVideo: Film Europe Media Company

Krvavé pomeranče, Francie 2021, komedie, 102 min., režie: Jean-Christophe Meurisse, hrají: Denis Podalydès, Christophe Paou, Blanche Gardinová, Guilaine Londezová a další.

Bastardi: Reparát

Učitel Majer je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan, jenž žije v romském ghettu. Majerovi nikdo z rodiny nezbyl, a tak Ivanovu nabídku vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především proto, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl.

Trailer filmu Bastardi ReparátVideo: Tomáš Magnusek

Bastardi: Reparát, Česko 2023, 86 min., režie: Tomáš Magnusek, hrají: Tomáš Magnusek, Zdeněk Godla, Jiří Krampol, Gabriela Gášpárová, Erik Karvai a další.

Poslední díl postapokalyptického seriálu The Last of Us byl odvysílán. Fanoušci se dožadují pokračování

Film

Rusové opět ve vesmíru předčili Američany. Na Mezinárodní vesmírné stanici natočili film

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám