Hlavní obsah

Arvéd. Grand Prix. Jan Žižka. Poslední závod. Pusťte si přehlídku filmů nominovaných na České lvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se předávání cen České filmové a televizní akademie Český lev. A to znamená, že si u nás můžete tradičně vychutnat nové české filmy, které jsou na cenu nominovány. Pohromadě a online. A jako bonus to nejlepší z třicetileté historie udílení cen. Nabídku připravily platforma DAFilms a Česká filmová a televizní akademie (ČFTA), která akci pořádá.

Saša Rašilov a Vojtěch Vodochodský o svých rolích ve filmu ArvédVideo: Novinky

 
Článek

V online přehlídce, k níž se dostanete po zaplacení předplatného, nechybějí letošní nominované hrané filmy: Arvéd, který získal 12 nominací, Grand Prix a Jan Žižka se 4 nominacemi a Poslední závod se dvěma nominacemi. Po jedné nominaci mají Buko a Kdyby radši hořelo.

Podívat se můžete také na všechny snímky nominované na nejlepší dokumentární film: Bratrství, které jsme vám loni přinesli v exkluzivní online premiéře. Příběh českých letců RAF Good Old Czechs. Dokumentární opera KaprKód. Observační dokument z přijímaček na AVU Zkouška umění.

Anketa

Viděl/a jste alespoň jeden z filmů nominovaných na České lvy?
Ano
54,2 %
Ano, viděl/a jsem dokonce víc než jeden
10,7 %
Ne
35,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 131 čtenářů.

A mimořádně ZDARMA si můžete na platformě přehrát příběh nekonvenční umělkyně Toyen, baronka surrealismu Andrey Sedláčkové.

Výstava, kina a televize

Všechny filmy budou ke zhlédnutí na streamovací platformě DAFilms do konce března. Až do 4. března je možné navštívit přehlídku Českého lva v pražském kině Edison Filmhub a od 2. března pozve na nominované filmy i síť kin Cinestar.

Na blížící se udílení cen Český lev upozorňuje také venkovní výstava velkoformátových fotografií Lenky Hatašové na Palachově náměstí.

Český lev se předává už v sobotu 4. března. Ikonické křišťálové sošky předá v přímém přenosu České televize laureátům během večera řada osobností nejen filmového světa. Například herci Jiří Bartoška, Martin Dejdar, Boleslav Polívka, Jiří Macháček, režisér Jan Svěrák nebo spisovatelka a scenáristka Halina Pawlowská.

RECENZE: Poslední závod. Známá tragédie dramatický film nedělá

Film

RECENZE: Grand Prix by prospělo ještě více nadhledu a humoru

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Filmy na DVD: Jan Žižka, Poslední závod: Pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha

Reklama

Výběr článků

Načítám