Hlavní obsah

Přípravy na Colours of Ostrava finišují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z třiceti zemí světa přijedou účinkující na 20. ročník multižánrového festivalu Colours of Ostrava. Ten odstartuje ve středu v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic a potrvá do soboty. Jeho přípravy nyní finišují.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Přípravy finišují

Článek

„I přes ty tropické teploty se nám daří areál včas připravit. Stavíme stage, připravujeme zázemí pro vystupující. Musíme všem našim pracovníkům poděkovat, že i přes to vedro vše zvládají. V areálu máme zdarma i pítka s vodou,“ řekl Právu mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Dodal, že letošní jubilejní ročník přináší novinky, ale bude také nejdražší. Rozpočet letos činí zhruba dvě stě milionů korun. Vystoupí na něm 110 účinkujících, tou hlavní hvězdou je americká rocková kapela OneRepublic. Dále na festivalu zahraje například americký rapper Macklemore, Niall Horan či Gilberto Gil. Nebudou samozřejmě chybět ani čeští interpreti.

Jako součást divadelního programu festivalu Colours of Ostrava uvedou mimo jiné Městská divadla pražská muzikál Lazarus Davida Bowieho s Igorem Orozovičem v hlavní roli.

Tlumočení hudebních textů

Na festivalu bude přítomna i jedna z nejvýznamnějších světových tlumočnic Amber Galloway Gallego, která se specializuje na převod hudebních textů do znakového jazyka. Bude tlumočit na hlavním festivalovém pódiu části koncertů některých kapel a hudebníků. Česká skupina Hands Dance bude tlumočit koncerty kapel Zrní, Vypsaná Fixa, Monkey Business, zpěvačky Ewy Farné a zpěváka Bena Cristovaa. Pro neslyšící bude tlumočena také řada debat a přednášek v rámci mezinárodního fóra Meltingpot.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Přípravy finišují

Na Meltingpotu vystoupí na jedenácti scénách přes dvě stovky řečníků z celého světa z mnoha oborů – z vědy, politiky, kultury, obchodu i společenského života. K hlavním hvězdám patří přední britský odborník na spánek a autor bestselleru Proč spíme Matthew Walker nebo provokativní americko-izraelský spisovatel Tuvia Tenenbom. Diskutovat se bude i budoucnosti vodíku.

České dráhy vypraví na Colours of Ostrava speciální vlaky. Takzvaný „Colours expres“ pojede ve směru z Prahy do Ostravy ve středu 19. července. Po skončení akce odvezou účastníky festivalu dva vlaky: první vyjede z Ostravy v neděli 23. července hned nad ránem a druhý před polednem.

Novinkou na festivalu je to, že se všude bude platit jen bezhotovostně.

Na Colours of Ostrava vystoupí britská zpěvačka Ellie Gouldingová

Festivaly

Sleaford Mods: Žijeme v temných časech

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Higher Than Heaven - Ellie Goulding, Human - OneRepublic

Reklama

Výběr článků

Načítám