Hlavní obsah

Emma nebo Alicia. Obě chtějí hrát Agathu Christie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečky Alicia Vikanderová a Emma Stoneová mají zájem o roli královny detektivek Agathy Christie. Uspějí asi obě, vzniknou totiž dva konkurenční filmy.

Foto: Warner

Emma Stoneová

Článek

Švédka Vikanderová aktuálně prudce stoupá v žebříčcích popularity. Uznávané filmy jako Dánská dívka, Krycí jméno U.N.C.L.E., Testament mládí či Anna Karenina ji proslavily a má stále více nabídek. Wim Wenders s ní chystá drama Submergence a spíše z hlediska finančního než filmového pro ni bude zajímavá i role Lary Croft, kterou hrávala Angelina Jolie.

Foto: Mike Blake, Reuters

Herečka Alicia Vikanderová

Mladou Agathu Christie má hrát jako „protofeministku bojující s tradiční rolí manželky a matky“. Film připravuje studio Sony Pictures. Emma Stoneová má točit film pro Paramount a půjde v něm o to, že v roce 1926 slavná britská autorka detektivek na 11 dní zmizela a nikdy neřekla, co se stalo. Stejný příběh už v roce 1979 natočil Michael Apted.

Kromě toho se má točit také Vražda v Orient Expressu, detektivka Agathy Christie, kterou režíruje Kenneth Branagh a snad v ní má hrát Angelina Jolie. Do kin se dostane v roce 2017. Jakákoli filmová adaptace detektivek slavné britské autorky musí dodnes získat souhlas od jejích potomků, kteří vlastní asi 36 % akcií společnosti, jež spravuje autorská práva.

Reklama

Výběr článků

Načítám