Hlavní obsah

Do Cannes míří Martin Scorsese i Indiana Jones

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Martin Scorsese uvede na nadcházejícím mezinárodním filmovém festivalu v Cannes, který se uskuteční od 16. do 27. května, světovou premiéru svého filmu Zabijáci květinového měsíce. Scorsese se tak vrátí do oficiálního výběru Cannes poprvé od roku 1986, kdy tam byl oceněn za nejlepší režii filmu Po zavírací době.

Foto: Profimedia.cz

Martin Scorsese

Článek

Vedení festivalu oznámilo, že s potěšením přivítá Martina Scorseseho s Leonardem DiCapriem, Robertem De Nirem, Lily Gladstoneovou, Jessem Plemonsem, Carou Jade Myersovou a dalšími herci i členy filmařského týmu.

Film, který se odehrává v roce 1920 v Oklahomě a zobrazuje sériové vraždy členů bohaté ropné společnosti Osage Nation, se bude promítat v sobotu 20. května v hlavním festivalovém kině Grand Théâtre Lumière.

Do Cannes se po patnácti letech vrací také Indiana Jones, tentokrát s podtitulem Nástroj osudu. Údajně poslední film celé ságy se bude hrát 18. května, očekáváni jsou jeho režisér James Mangold, Harrison Ford a herci Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones a Mads Mikkelsen.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Francie

Reklama

Související články

Zdeněk Svěrák získal titul Génia smíchu

Slavnostním Galavečerem smíchu skončil 3. dubna ve Východočeském divadle v Pardubicích 23. ročník Grand Festivalu smíchu, který od 27. března představil sedm...

Dvořákova Praha proběhne ve znamení Brahmse

V úterý 7. března zveřejnili organizátoři Mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha program 16. ročníku, který se uskuteční 7. až 25. září a jehož je...

Výběr článků

Načítám