Hlavní obsah

Co přinesou televize v novém roce? Hlavně seriály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především na seriály vsadily i v roce 2024 tuzemské televize. Česká televize, Nova i Prima přinesou nové, ale také pokračování těch, které bodovaly u diváků.

Foto: Česká televize

Dobré ráno, Brno! a jeho moderátorská dvojice Radka a Cyril.

Článek

Česká televize uvede v neděli 7. ledna první díl nového osmidílného seriálu Smysl pro tumor. Projekt je převzatý, vznikal podle belgického scénáře a zachycuje příběh medika, který bojuje s vážnou nemocí.

Hned následující den v pondělí 8. ledna pak zahájí vysílání druhé řady série Dobré ráno, Brno! „Vše se uzavře na plese České televize, kde se bude volit zaměstnanec roku,“ nastínil režisér a scenárista Jan Prušinovský.

Souběžně s ním budou pondělní večery patřit pokračování seriálu Stíny v mlze, které prý bude drsnější než první série.

REPORTÁŽ: Seriál Stíny v mlze II. poodhalí soukromí vyšetřovatelů

Kultura

V březnu se pak ČT chystá divákům představit nový seriál o centru, které zkoumá paranormální jevy v Československu. Jmenuje se To se vysvětlí, soudruzi! a zahrají si v něm mimo jiné Jiří Macháček a Jan Cina.

Foto: Česká televize

Jiřina Bohdalová ve filmu Svatá hraje ženu, která o svém těžkém osudu vypráví na besedách.

Diváky také čeká film režiséra Jiřího Stracha Svatá v hlavní roli s Jiřinou Bohdalovou. Ta scénář dostala ke kulatým narozeninám od scenáristy Marka Epsteina. „Mám ráda, když mi někdo něco napíše. O žánr si ale předem neříkám,“ uvedla Bohdalová.

Podle režiséra Stracha příběh klade otázku, jestli je pravda absolutní hodnotou. „Tvrdím, že láska je kolikrát nad pravdou, protože je schopná odpustit i lež. A hodně pravd dokáže zabít lásku,“ řekl.

Prima přinese ZOO i novinky

Prima začala hned zkraje nového roku. V úterý 2. ledna vrátila na obrazovky svůj vlajkový seriál ZOO, který bude stále vysílat dvakrát týdně v úterý a ve čtvrtek.

Anketa

Patří televizní seriál pravidelně k vašim večerům?
Ano, každý den si něco pustím
23,9 %
Ano, ale každý den to není
38,6 %
Ano, ale jen nárazově
13,8 %
Ne, na televizní seriály se nedívám
23,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3452 čtenářů.

V pondělí 8. ledna pak v hlavním vysílacím čase představí svůj nový osmidílný seriál Malá velká liga. Marek Němec v něm hraje prvoligového trenéra, který vinou svého chování vyfasuje podmínku a veřejně prospěšné práce v základní škole.

„Je to debil, ale nádhernej. Ale on se polepší. A mě baví! Je to nesmírně zábavně napsané. Mně skutečně fotbal nic neříká, ale říká mi něco dobrý sportovní výkon, párkrát jsem viděl dobré sportovní výkony, v tomto má ode mě fotbal respekt, a pak také za charitativní rozměr. To mi přijde dobrý. Ale jinak tomu neholduju,“ řekl ke své roli Němec.

Foto: Prima

Marek Němec jako fotbalový trenér se svými svěřenci v novém seriálu Malá velká liga.

Ve středu 10. ledna začne prvním dílem nový šestidílný seriál Na vlnách Jadranu, který navazuje na už odvysílanou sérii Pod hladinou. Minisérie z prostředí jadranské riviéry a pobřežní policie ukazuje, jak dva Češi Matěj Hádek a Adam Ernest pomáhají v době letní sezony českým turistům.

Nova přinese finále Zlaté labutě

Na obrazovky televize Nova se desátou řadou vrátí kriminální seriál Specialisté, pokračování Odznaku Vysočina a velké finále čeká seriál Zlatá labuť. Pokračovat bude také komediální seriál Jedna rodina, který bude od 2. ledna vysílán dvakrát týdně, v úterý a ve čtvrtek.

Čtvrtky patřily Zlaté labuti, ale na její finále si diváci budou muset počkat až na jaro. Novinkou bude kriminální seriál Policie Hvar, která diváky zavede na chorvatské pláže.

Foto: TV Nova

Eva Holubová, Zuzana Vejvodová, dvě dospělé postavy ze seriálu Jedna rodina. Dětské role hrají mimo jiné Lotti Töpfer a Oliver Vyskočil.

Platforma Voyo premiérově uvede šestidílnou sérii Metoda Markovič Hojer, která vypráví příběh dopadení a usvědčení jednoho z nejděsivějších sériových vrahů normalizačního Československa Ladislava Hojera kriminalistou Jiřím Markovičem.

Třetí řadou skončí životopisná trilogie Iveta o životě zpěvačky Ivety Bartošové a vysílat se bude nová řada reality show Survivor Česko & Slovensko.

Režisér Matěj Chlupáček: Kulisy k seriálu To se vysvětlí, soudruzi! jsme si schovali

Na kus řeči

Smysl pro tumor aneb Ani zlá zpráva nemusí znamenat konec

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám