Hlavní obsah

Bubeník John Dolmayan: System of a Down promarnili roky

V nedávném rozhovoru uvedl bubeník John Dolmayan, že jeho skupina System Of A Down měla už v roce 2006 nahradit zpěváka Serje Tankiana. Od roku 2005 totiž nenahrála žádné album.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Serj Tankian

Článek

Americká čtveřice zahájila svou činnost v polovině devadesátých let. Její diskografie zahrnuje pět studiových alb, kterých se prodalo více než čtyřicet milionů kopií. Poslední dva počiny Mezmerize a Hypnotize byly vydány s odstupem několika měsíců v roce 2005.

Poté však kapela činnost pozastavila a její členové se soustředili na své projekty. Zpěvák Serj Tankian od té doby nahrál čtyři sólová alba, kytarista a zpěvák Daron Malakian a bubeník John Dolmayan založili kapelu Scars on Broadway a baskytarista Shavo Odadijan spolupracoval s RZA z Wu-Tang Clanu na projektu AcHoZeN.

V tuto chvíli kapela koncertuje, ale na nové album prý není šance. V rozhovoru pro NME v roce 2021 Tankian sice prozradil, že skupina začala pracovat na desce už v roce 2015, ale nebyla schopna se dohodnout na uměleckém záměru. Připravené písně pro toto album nakonec skončily v Tankianově repertoáru.

V nejnovějším podcastu Battleline John Dolmayan uvedl, že zpěvák nechtěl dlouhou dobu v kapele vůbec být a že se s ním měli rozejít v roce 2006. „Myslím, že pokud Serj v té době nechtěl být v kapele, pak jsme měli jít dál a natáčet s někým jiným,“ uvedl.

„To je tak, když jste loajální a opravdu chcete, aby to fungovalo. Snášíte věci, které mohou být ve výsledku pro zdraví kapely škodlivé. Možná by přitom bylo lepší, kdybychom našli jiného zpěváka na jedno nebo dvě alba, pokračovali s ním, a kdyby pak Serj chtěl, mohl by se vrátit. Měli jsme to tak udělat,“ sdělil a dodal, že podle něho kapela zbytečně promarnila patnáct až dvacet let.

Reklama

Související témata:
Serj Tankian

Související články

Foo Fighters hrají dál

Po loňské březnové smrti bubeníka Taylora Hawkinse američtí rockeři Foo Fighters o své budoucnosti mlčeli. Teprve začátek letošního roku umožnil jejich...

Výběr článků

Načítám