Hlavní obsah

Foo Fighters hrají dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po loňské březnové smrti bubeníka Taylora Hawkinse američtí rockeři Foo Fighters o své budoucnosti mlčeli. Teprve začátek letošního roku umožnil jejich fanouškům, aby si oddechli. Muzikanti je ujistili, že budou pokračovat.

Foto: Live Nation

Foo Fighters v původním složení

Článek

„Bez Taylora bychom se nikdy nestali kapelou, jakou jsme byli. Také víme, že bez něj budeme jinou kapelou posouvající se stále vpřed,“ napsali členové Foo Fighters v příspěvku na Instagramu.

„Při rozloučení s nejtěžším a nejtragičtějším rokem si připomínáme, jak jsme vděční za ty, které milujeme a vážíme si jich, i za milované, kteří již nejsou mezi námi.“

BEZ KOMENTÁŘE: Bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins na archivních záběrechVideo: AP

Soudě podle komentářů fanoušků si mnozí z nich mysleli, že očekávaný příspěvek na Instagramu se bude rovnat rozloučení kapely. Od března, kdy svět obletěla zpráva o smrti Taylora Hawkinse, hudebníci neprozradili ani nenaznačili, jaké budou jejich další plány.

„Kapela byla založena před sedmadvaceti lety, aby reprezentovala léčivou sílu hudby. Za posledních dvacet sedm let vybudovali naši fanoušci celosvětovou komunitu, oddaný podpůrný systém, který nám všem pomohl v těch nejtemnějších dobách. Je to místo, ve kterém můžeme sdílet svou radost i bolest, své naděje i obavy,“ pokračovali hudebníci ve vyjádření.

Ve zprávě pro fanoušky zdůraznili, že ztráta bubeníka je citelná a bez Hawkinse už Foo Fighters nebudou stejnou kapelou.

V 50 letech zemřel slavný bubeník Hawkins

Kultura

„Víme, že jste vy, fanoušci, pro Taylora znamenali stejně moc jako on pro vás. A víme, že až se znovu uvidíme, a stane se to brzy, bude tu s námi všemi každou noc,“ dodala kapela.

Hawkins byl nalezen mrtvý 25. března 2022 v hotelu v Casa Medina v kolumbijské Bogotě. Vyšetřování jeho náhlé smrti a toxikologické testy ukázaly, že měl ve svém těle deset psychoaktivních látek.

Reklama

Související témata:

Související články

V 50 letech zemřel slavný bubeník Hawkins

Během turné po Jižní Americe zemřel Taylor Hawkins, bubeník skupiny Foo Fighters. Uvedla to skupina na Twitteru. Bylo mu 50 let. Podrobnosti o příčině úmrtí...

Výběr článků

Načítám