Hlavní obsah

Brány trutnovského festivalu se otevírají

Právo, šh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V podvečer odstartuje v areálu Na Bojišti v Trutnově tradiční Open Air Festival. Jeho hlavní hvězdou budou velšští Manic Street Preachers a plánovaný koncert je jedním z mála vystoupení kapely během léta. Představí se v pátek.

Článek

Martin Věchet, zakladatel a organizátor festivalu, říká: „Kapela předtím ani potom nikde nehraje, jedná se o její jediný koncert v průběhu července, srpna a září. Přerušuje dovolenou a přijíždí do Trutnova. Co ji k tomu vedlo, nám zůstává utajeno, ale snad se to dozvíme. Faktem je, že se to projevilo na předprodeji vstupenek do zahraničí, kde je mnohem známější a populárnější než u nás.“

Ze zahraničních hvězd trutnovský program doplní metaloví Arch Enemy, etnický rocker Rachid Taha, političtí Dubioza kolektiv, v tuzemsku populární Britové Asian Dub Foundation, Senser či legendární The Glitter Band.

Českou scénu budou reprezentovat Sto zvířat, Blue Effect, Michal Hrůza, DG 307, Charlie Straight, Záviš, Už jsme doma a další.

Hostem akce by měl i letos být bývalý prezident Václav Havel. „Budu s ním mluvit dnes večer, pak se uvidí. Václav Havel je teď hodně zaneprázdněn natáčením filmu Odcházení,“ řekl Právu Věchet.

Brány festivalu se otevřou dnes v 17 hodin. O dvě hodiny později jej na hlavním pódiu zahájí společné vystoupení metalové kapely Silent Stream of Godless Elegy a cimbálovky.

Po nich se představí Vltava, Asian Dub Foundation a skupina Al Yaman s jemenskou zpěvačkou Ashwaq Abdulla Kulaib.

Reklama

Související témata:

Související články

Pestrá show Cirque du Soleil v O2 Aréně

Mezinárodní soubor Cirque du Soleil přiveze svou show Saltimbanco do pražské O2 Arény. Představení se bude hrát několikrát mezi 12. a 14. listopadem.

Bad Religion vyučovali jak hrát punk rock

Ani ne dva měsíce po Green Day vystoupila v Praze skupina, bez níž by celá pop punková vlna jen stěží vznikla. Ve středu hráli ve zcela zaplněném Lucerna Music...

Státní opera Praha zahajuje Verdim

Státní opera Praha zahájí ve čtvrtek 19. srpna již tradičně novou sezónu přehlídkou svých inscenací oper Giuseppe Verdiho. Během letošního již osmnáctého...

Výběr článků

Načítám