Hlavní obsah

Zvedá se mu hrudník, srdce začíná bít. Policie zveřejnila video z resuscitace muže po nehodě v Praze

Praha

Osobní auto havarovalo v noci na čtvrtek v centru Prahy. Při nehodě se zranili dva lidé, z nichž jednoho oživovali policisté spolu s hasiči, kteří byli u havárie jako první. Policie ve čtvrtek odpoledne zveřejnila video z resuscitace.

Záchrana života u vážné dopravní nehodyVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala v ulici 5. května kolem půl druhé v noci. Osobní auto se tam z dosud nezjištěných příčin převrátilo na střechu a jeden muž z posádky byl zaklíněn.

První hlídka policie byla na místě za čtyři minuty a okamžitě vyprostila zaklíněného cestujícího. „Jelikož byl muž v bezvědomí a nedýchal, tak k jeho záchraně použili defibrilátor a postupovali podle jeho instrukcí. Zraněnému několik minut ve spolupráci s hasiči masírovali srdce a za pomoci ambuvaku zajistili umělé dýchání,“ popsal záchranu mluvčí policie Jan Daněk.

Úspěšné oživení

„Dopředu, vytáhněte ho za pás. Zvedá se mu hrudník, ale jedem dál. Začíná bít, ale jedem dál,“ je slyšet na videu zveřejněném policii.

Resuscitace byla úspěšná a zraněného muže si následně převzala záchranná služba. Ta ošetřila ještě dalšího člověka. Řidič podle policie nebyl opilý ani pod vlivem drog.

„Proč k dopravní nehodě došlo, budou nyní vyšetřovat kriminalisté. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uzavřel Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám