Hlavní obsah

Zneužití falešného policejního průkazu si strážný z plzeňského obchoďáku odpracuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěl zklidnit vyhrocenou situaci, tak se agresivní zákaznici prokázal falešným policejním průkazem. Za přečin padělání a pozměňování veřejné listiny potrestal plzeňský okresní soud čtyřiačtyřicetiletého zaměstnance bezpečnostní agentury 220 hodinami obecně prospěšných prací. Rozsudek z minulého týdne je pravomocný.

Foto: Policie ČR

Falešný průkaz, kterým se prokázal člen ostrahy plzeňského obchodního domu

Článek

Incident se odehrál letos v únoru v jednom z obchodních domů v Plzni. Obžalovaný se tam tehdy jako člen ostrahy vložil do rozmíšky mezi svým kolegou a neukázněnou zákaznicí, kteří si vzájemně vulgárně nadávali. Žena navíc vše nahrávala na mobilní telefon.

„Mohu použít donucovací prostředky, abych vás dostal z objektu ven,“ upozornil obžalovaný ženu, která reagovala slovy: „Ty seš fízl, jo ?“ Na to strážný odpověděl, že je, a z kapsy na několik vteřin vytáhl „služební“ průkaz.

Jenže žena si padělku všimla. „Tohle že je průkaz policie? Počkej až přijedou skuteční policajti, za to tě seberou a ods**eš si to,“ nenechala se zastrašit rozhněvaná zákaznice.

Jsem tajný policista, vysvětloval dělník v Jičíně, proč nechodí do práce. Získal důvěru a pak zmizel se zbožím

Krimi

Vzápětí začala křičet, že právě odhalila falešného policistu. Po příjezdu policejní hlídky strážcům zákona oznámila , že muž se jí prokazoval zřejmě falešným průkazem policisty. To potvrdilo i následné vyšetřování.

„V přesně nezjištěné době v září nebo říjnu loňského roku vyrobil kompletně padělaný služební průkaz příslušníka policie s vymyšleným služebním číslem, který opatřil svojí fotografií. Tímto průkazem se jako policista prokázal nejméně dne 7. 2. 2023  v obchodním domě při řešení konfliktu, ačkoliv nikdy nebyl příslušníkem Policie ČR,“ napsal státní zástupce do návrhu na potrestání.

Podle soudce Josefa Pracha se obžalovaný doznal. „Uvedl, že to, co tvrdí žalobce, je pravda. Chtěl prý zklidnit situaci. Z jakého důvodu si falešný průkaz obstaral, ale nevysvětlil,“ dodal soudce.

V Praze řádil samozvaný policista

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám