Hlavní obsah

Jsem tajný policista, vysvětloval dělník v Jičíně, proč nechodí do práce. Získal důvěru a pak zmizel se zbožím

– Jičín

Z krádeže a podvodu obvinili kriminalisté 43letého muže, který jedné firmě v Jičíně zmizel s dodávkou plnou zboží. Muže předtím z firmy propustili kvůli mizerné docházce, přišel ale s legendou, že je ve skutečnosti tajný policista. Podařilo se mu tím na krátko opět získat důvěru, čehož využil.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V současnosti již obviněný muž nastoupil v lednu do jedné z firem v Jičíně na pozici manipulačního dělníka, zhruba po čtrnácti dnech s ním ale ukončili pracovní poměr kvůli nepravidelné docházce.

Bývalý zaměstnanec se obratem ozval vedení s tím, že sice nastoupil jako dělník, ale ve skutečnosti je tajný policista s úkolem sledovat ve firmě případ.

„S pracovníkem firmy si měl dokonce domluvit schůzku před budovou policie, kde ho s celým případem seznámil. Dále se s ním měl domluvit na umístění odposlouchávacího zařízení a také GPS modulů do zboží, které firma zpracovává a odváží,“ informovala v úterý o případu mluvčí policie Eliška Pospíšilová.

Zloděj aut se vydával za své bezúhonné dvojče

Krimi

Muž vzbudil důvěru a nakonec přijel s dodávkou, kterou mu ve firmě naložili zbožím za téměř 40 tisíc korun s tím, že zboží do konce směny vrátí. Falešný kriminalista ale nenávratně zmizel, a firma se obrátila na policii, kde o nikom takovém neměli tušení.

Podezřelého policisté nakonec dopadli, mezitím podle vyšetřovatelů stihl ještě na konci března vykrást na nezajištěném pozemku kůlnu se stavebním a zahradním vybavením, přičemž měl způsobit škodu za více než 100 tisíc korun.

Kriminalisté muže obvinili kromě krádeže i z podvodu. „Krádeže se dopustil i přesto, že byl minulý rok za stejný trestný čin pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu. Nyní mu hrozí až pět let za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Zloděj odpojil od proudu supermarket v České Lípě a usnul. Zmizet chtěl v převleku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám