Hlavní obsah

V Praze řádil samozvaný policista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Falešného policistu obvinili v minulých dnech skuteční policisté z Prahy. Muž s padělaným průkazem během podzimu zastavil nejméně tři auta a domlouval řidičům. Pokutu neuložil, stačilo mu morální pokárání údajných hříšníků.

Policisté kontrolují auto falešného kolegyVideo: Aktu.cz

 
Článek

Devětadvacetiletý muž vyrazil do akce v září v Praze 7, kde ve své plně vybavené škodovce zastavil vozidlo Audi. Měl na sobě oblečenou uniformu a řidiči předložil falešný odznak. Chtěl po něm doklady, ale k uložení pokuty nepřistoupil.

Falešný policista v uniformě a s majáky zastavoval řidiče na Uherskohradišťsku

Krimi

Policisté se o falešném „kolegovi” ovšem dozvěděli, když jiný šofér zavolal na linku 158 s tím, že měl co do činění s podivným policistou. Nahlásil registrační značku a rozjelo se pátrání. „Policista“ byl dopaden za několik dní a byl převezen k výslechu.

Foto: Aktu.cz

Falešná průkazka policie

„Muž se při výslechu kriminalistům přiznal, že podobným způsobem již kontroloval celkem tři auta. Řidiče nechtěl pokutoval, ale morálně potrestat. Stačilo mu, když se omluvili,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Jeho auto mělo modré majáky za čelním i zadním sklem, ve stínítku měl červený nápis Stop.

Muže kriminalisté obvinili z trestného činu přisvojení pravomoci úřadu a padělání úředních dokumentů, za což mu hrozí až tříleté vězení.

Foto: Aktu.cz

Policisté kontrolují auto falešného policisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám