Hlavní obsah

Zloději ukradli truck, dodávku i bagr

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Škodu za téměř pět miliónů korun napáchali neznámí zloději v Ostravě. Během svátečních dnů se jim podařilo z oploceného areálu ukradnout truck, dodávku i bagr. Ke krádeži došlo někdy od pondělního odpoledne do čtvrtečního rána.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Pachatel nebo pachatelé vnikli do objektu ve Švermově ulici v Ostravě-Mariánských Horách, překonali vstupní dveře dílen a další dveře jiné místnosti. Odcizili klíče vozidel a strojů, včetně dokladů k vozidlům,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Zloději ukradli bílé Iveco Track v ceně zhruba 2,5 miliónu, bílou dodávku Volkswagen Transporter za asi 150 tisíc, žlutý traktor-bagr JCB 3CX, jehož hodnota je přibližně dva milióny korun, a zahradní traktor Jonsered.

„Vozidla byla zaparkována u příjezdové komunikace k hale. Pachatelé odcizili také úhlovou brusku Narex a utahovací kladivo Makita,“ dodala mluvčí. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 4,7 miliónů korun.

Podle Holčákové kriminalisté po zlodějích pátrají. Mohla by je k nim dovést například informace o tom, že v úterý 5. července v době mezi 11.30 až 14.30 hodin se na místě údajně pohybovalo osobní BMW či Audi stříbrné barvy se zahraniční registrační značkou. „V uvedené době mohl z místa odjet traktor či bagr,“ poukázala.

Policie žádá případné svědky, kteří vozidla viděli, či mohou uvést ke krádeži jakékoliv informace, aby kontaktovali linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám