Hlavní obsah

Zloděje notebooků zadržela policie hodinu po krádeži

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Policistům se podařilo na Frýdecko-Místecku zadržet mladého recidivistu krátce poté, co se vloupal do rodinného domu, odkud ukradl několik notebooků. Muž byl teprve v minulém roce propuštěn z několikátého výkonu trestu za krádež. O případu informoval v úterý mluvčí policie Ivan Žurovec.

Článek

O pomoc policii požádal koncem minulého týdne podnikatel z obce Návsí, kterému nahlásil automatický alarm vloupání do svého domu. "Hlídka, která přijela signál prověřit, zjistila, že se do domu někdo vloupal. Po výslechu svědků z okolí již policisté se strážníky městské policie pátrali po konkrétním pachateli, který odjel z místa činu ve vozidle Škoda 120 s přívěsným vozíkem,“ uvedl mluvčí Žurovec.

Asi za hodinu se jim podařilo zastavit hledaný automobil v Jablunkově. "Zadrželi nejen podezřelého muže, který odpovídal popisu svědků, ale nalezli i z domu ukradené notebooky v hodnotě téměř sto tisíc korun,“ řekl mluvčí. 

Pětadvacetiletého muže z Ostravy umístili policisté do cely v Třinci a kriminalisté mu sdělili obvinění z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Za to mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám