Hlavní obsah

Zloděj si došel na stavbu mostu v Havlíčkově Brodě pro železo. Zmizelo neuvěřitelné množství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Až neuvěřitelné množství železa, svodidel a výztuhy zmizelo o víkendu ze staveniště opravovaného mostu v Havlíčkově Brodě. Policie při pátrání po zloději předpokládá, že přeprava tak objemného nákladu neušla pozornosti okolí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Policie ČR

Článek

Materiál byl složen v lokalitě Hamry v Havlíčkově Brodě.

„Ke krádeži došlo v době od odpoledních hodin soboty 20. dubna do pondělních ranních hodin. Pachatel ze staveniště mostu odcizil více než čtyřicet kusů demontovaných ocelových svodidel o celkové délce 120 metrů, dále přes čtyřicet kusů výztuh tvořených pásovinou a výztuh ve tvaru L-profilu. Svým jednáním způsobil škodu přibližně za 90 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Policisté se v souvislosti s případem obracejí na svědky, kteří v inkriminované době zaznamenali na stavbě nějaké dění. „K naložení a odvezení takového množství materiálu bylo nutné použít odpovídající techniku,“ upozornili strážci zákona.

Zároveň požádali, aby se na tísňovou linku 158 přihlásili občané, kteří zaznamenali podezřelý pohyb na staveništi a mohli by tak poskytnout informace vedoucí k vypátrání pachatele či pachatelů. Obracejí se také na řidiče, kteří v lokalitě a blízkém okolí projížděli a mají ve svých vozidlech palubní kameru, jež by krádež či převoz odcizených věcí zaznamenala, aby se také přihlásili.

Myslel jsem, že nikomu nepatří. Přijel s bagrem a na Karvinsku ukradl 200 tun kamení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám