Hlavní obsah

Myslel jsem, že nikomu nepatří. Přijel s bagrem a na Karvinsku ukradl 200 tun kamení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Suchá

Minimálně 200 tun kamení podle policie ukradl sedmačtyřicetiletý muž z firemního areálu v Horní Suché na Karvinsku. Když ho načapal majitel objektu, nejprve mu nabízel, že již odvezené kamení zaplatí. Policistům pak tvrdil, že se domníval, že kameny nikomu nepatří.

Krádež kameníVideo: Policie ČR

 
Článek

K incidentu došlo v sobotu v neoploceném areálu, kam nejprve přijel bagr a následně i nákladní auta, na které bagr nakládal kamení. Na podezřelé dění v areálu majitele upozornil jeden z jeho zaměstnanců.

Foto: Policie ČR

Bagr v areálu v Horní Suché při krádeži

„Po příjezdu do areálu majitel zjistil, že z hromady kamení bylo již odebráno téměř 200 tun. Od muže, který se zde pohyboval, dostal nabídku na zaplacení již nakradeného kamení. Na to ale nepřistoupil a zavolal policii,“ uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Kriminalisté zjistili, že sedmačtyřicetiletý muž si na odvoz kamení objednal bagr a devět nákladních aut. Řidiči aut neměli tušení o tom, že se podílejí na krádeži. „Prý se domníval, že kameny nikomu nepatří,“ řekla o obviněném muži policejní mluvčí.

Veškeré odcizené kamenivo v hodnotě téměř 50 tisíc korun, které bylo zajištěno na skládce v Ostravě, bylo vráceno majiteli. Policie muži sdělila podezření z krádeže, hrozí mu až dva roky vězení.

Vyrazil na vltavíny s bagrem. Stroj utopil v bahně

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám