Hlavní obsah

Do Werichovy chaty na Klatovsku se někdo vloupal

– Klatovy
Právo, pab

Do chaty Jana Wericha u Velhartic na Klatovsku se o víkendu někdo vloupal. Zda to byl zloděj, nebo šlo o jiný motiv, zatím není jasné. Objekt, který je součástí tamní naučné stezky podél říčky Ostružná, v současnosti patří Werichově vnučce. Ta trvale žije v zahraničí.

Foto: Mapy.cz

Werichova chata na Klatovsku

Článek

„Pachatel sekerou vypáčil okenice a rozbil okno. Poškozený je i zámek u dřevníku,“ řekl Právu klatovský policejní ředitel Jan Myslivec. Bližší informace s ohledem na počátek vyšetřování zatím nechtějí policisté sdělovat.

Podle starosty Velhartic Václava Jarošíka je chata mimo sezonu opuštěná. „V létě sem občas jezdí přátelé a známí její majitelky. Je to spíše turisty vyhledávaný objekt. Snažíme se tomu ale nedávat zase příliš velkou publicitu, aby tam neproudily davy lidí,“ uvedl dále starosta s tím, že o Werichově chatě je zmínka na informačních tabulích podél naučné stezky. „Turisté k nám jezdí především kvůli hradu,“ uzavřel Jarošík.

Chatu si Werich na místě postavil v roce 1938 podle návrhu architekta Zdeňka Zelenky. Právě tady před 40 lety ztratil vědomí a v nemocnici se už neprobral.

U Werichů v kuchyni

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám