Hlavní obsah

Zloděj obral spáče v brněnském podchodu, z peněz se radoval minutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pouhou minutu se radoval ze svého lupu dvacetiletý mladík, který v neděli po půlnoci obral spícího muže v podchodu u brněnského Hlavního nádraží. Jeho počínání totiž celou dobu sledovali pracovníci kamerového systému, takže jakmile kapsář vyšel z podchodu, už na něj čekala hlídka strážníků.

Zloděj obral spáče.Video: Policie ČR

 
Článek

„Mladý muž se zřejmě v domnění, že ho nikdo nevidí, nejprve pokoušel v podchodu dostat mřížemi do jednoho ze stánků, odkud chtěl vytáhnout uschované zboží. Když neuspěl, zaměřil se na muže pospávajícího v nedalekém zákoutí,“ popsala v úterý krádež mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

„Opatrně se k němu přiblížil a začal prohledávat kapsy jeho oblečení položeného vedle něj. To však podřimujícího muže probudilo, a tak se dal mladý Brňan na útěk,“ zmínila mluvčí.

Lup v podobě sto třinácti korun mladíkovi dlouho nevydržel. Bezprostředně poté, co z podchodu vyšel, totiž skončil s pouty na rukou.

Další hlídka strážníků zatím kontaktovala okradeného muže, který potvrdil, že mu peníze skutečně chybí. Mladíka si převzali státní policisté.

Foto: Policie ČR

Zloděj obral spáče.

Agresivní opilec házel po hostech jídelny v centru Brna zbytky jídla

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám