Hlavní obsah

Zloděj bez řidičáku prchal po dálnici u Brna v protisměru, upadlo mu kolo

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zběsilou jízdou ohrožoval na Brněnsku čtyřiatřicetiletý řidič ostatní šoféry, když se snažil ujet policejní hlídce. Nakonec v protisměru zamířil na most přes dálnici D52, kde mu ale z dřívějších karambolů upadlo přední kolo a on naboural do svodidel. Auto bylo kradené a řidič řídil poprvé v životě. V pondělí o tom informoval mluvčí policie Bohumil Malášek.

BEZ KOMENTÁŘE: Fabie na Brněnsku ujížděla v protisměru (nejvyšší možná kvalita)Video: Policie ČR

 
Článek

K incidentu došlo v neděli odpoledne mezi Vojkovicemi a Rajhradem. Řidič vozu Škoda Fabia se snažil ujet policejní hlídce. „Na podezřele jedoucí auto, které nebezpečně kličkovalo po silnici, policisty upozornil oznamovatel,” řekl Malášek.

Během zběsilé jízdy, při níž ohrožoval ostatní řidiče, vjel muž několikrát do protisměru i na chodník, dokonce naboural zaparkované auto. Po projetí Rajhradem zamířil na most přes D52, kde vjel směrem na Brno do protisměru. Po ztrátě předního kola však daleko nedojel a po asi pěti stech metrech naboural do svodidel.

Na svobodě 14 dní

Není divu, že se řidič snažil policejní hlídce ujet. Auto ukradl u rodinného domku v Rohatci na Hodonínsku společně s počítačem a dalšími věcmi, uvedl Malášek. Navíc neměl řidičský průkaz. Nikdy ho totiž nevlastnil, řídil poprvé v životě.

„Muž, který strávil skoro polovinu života ve vězení, zamířil za mříže po dvou týdnech strávených na svobodě. To dokončil šestiletý trest za majetkovou trestnou činnost,” dodal Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám