Hlavní obsah

Život správce sjezdovky visí na vlásku, srazil se na skútru s lyžařem

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stříbrná
Aktualizováno

V ohrožení života transportovali v neděli 26. prosince záchranáři vrtulníkem do plzeňské fakultní nemocnice správce lyžařského areálu Lišák ve Stříbrné na Sokolovsku poté, co se na sjezdovce střetl při jízdě na sněžném skútru s jedním z lyžařů.

Článek

„Třiašedesátiletý muž na skútru po střetu s lyžařem upadl do bezvědomí,“ uvedl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta. „Při nehodě utrpěl těžká poranění hlavy a hrudníku, s kterými byl letecky transportován do plzeňské nemocnice,“ pokračoval Hutta, podle kterého je muž v ohrožení života.

„Shodou okolností byl v areálu lyžovat lékař naší záchranky, který muži poskytl první pomoc. Záchranáři jej pak připravili pro transport vrtulníkem,“ dodal s tím, že druhý z nehody - 32letý lyžař byl převezen do sokolovské nemocnice. „Utrpěl otřes mozku a zlomeninu levé nohy,“ dodal Hutta. Podle svědků došlo k nehodě ve spodní části lyžařského areálu ve Stříbrné.

"Příčinu nehody a míru zavinění vyšetřuje nyní na místě policie," řekla mluvčí krajské policie Kateřina Dohnalová.

Zraněný muž byl v podvečer okamžitě operován na neurochirurgickém oddělení plzeňské fakultní nemocnice, kam byl letecky transportován. „Stav pacienta je i po operaci nadále kritický,“ uvedla administrátorka nemocnice Alena Dvořáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám