Hlavní obsah

Ženu přiškrcoval při sexuálních hrátkách tak, až ji zabil. Dostal 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chotěboř

Deset let vězení za zmařený lidský život. Tak potrestal ve čtvrtek pardubický krajský soud Petra Vrabce (26) za loňskou vraždu třicetileté ženy, k níž došlo v Chotěboři na Havlíčkobrodsku. Mrtvé tělo ženy našli náhodní kolemjdoucí v parčíku sousedícím s domem, kde obžalovaný žije. Ten u soudu uvedl, že ženu usmrtit nechtěl. Šlo prý o nešťastnou náhodu při sexuálních praktikách se škrcením.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Petr Vrabec u Krajského soudu v Pardubicích.

Článek

Vrabec se s poškozenou náhodně setkal loni 16. února na nádraží a pozval ji, aby přespala v jeho bytě. Cestou koupili ještě vodku, energy drinky a cigarety. Pili, povídali si, tančili a večer skončil pohlavním stykem. Při tom druhém Vrabec začal ženu přiškrcovat tričkem a jejími vlasy, podle něj nic nenamítala.

„Četl jsem o tom v knížkách, že se tím prý dosáhne většího orgasmu,“ uvedl u soudu. Po sexu se šel umýt a po návratu si všiml, že žena leží bez hnutí na posteli. Otočil ji na záda a začal resuscitovat, ale po chvíli toho nechal. Záchrannou službu nezavolal, vysvětlil to tím, že zpanikařil. Místo toho svezl tělo poškozené výtahem do přízemí domu a vynesl je před dům do parčíku, kde ho nechal ležet.

Pak se vrátil domů, uklidil i výtah a spodní a vrchní patra, protože ten týden měl službu na úklid, trochu se prospal a brzo ráno jel prvním autobusem k rodičům pomoct se stěhováním. „Život té paní nevrátím, ale neměl jsem v úmyslu to udělat naschvál,“ řekl.

Církev propustí z duchovního stavu kněze sadistu, který při hrátkách uřízl muži varle

Domácí

Soud: Úmysl byl nepřímý

Jak později zjistili soudní znalci, Vrabec škrcením ženě způsobil oděrky kůže přední strany krku, krevní výrony měkkých tkání přední strany krku pod dolní čelistí a zlomeniny pravého horního rohu chrupavky štítné a levého rohu jazylky. Právě tyto zlomeniny hrtanových chrupavek vedly u poškozené k uzávěře dýchacích cest a k její smrti udušením.

Soud Vrabcovo jednání zhodnotil jako nepřímý úmysl.

„Jak zaznělo od znalkyně z oboru sexuologie, i malé dítě ví, že v případě, že někoho budu škrtit, obzvláště delší dobu, pak ho mohu uškrtit,“ řekl předseda senátu Jan Šlosar. Podle něj Vrabcovi přitížilo, že nezavolal záchranku a tělo ženy odložil v parku.

„Současně bylo rozhodnuto o ochranné sexuologické léčbě ústavní formou. Obžalovaný má také zaplatit pojišťovně a pozůstalým vynaložené náklady a odškodné za nemajetkovou újmu v řádu statisíců,“ doplnila k rozsudku Iva Matušková z tiskového oddělení krajského soudu s tím, že rozsudek dosud nenabyl právní moci, neboť se proti němu obžalovaný na místě odvolal.

Muž při sexu zaskočil partnerku kartáčkem v kondomu. Odsoudili ho za znásilnění

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám