Hlavní obsah

Ženu odhodil do dveří a lednice, ve vězení bude přes deset let

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na deset a půl roku do věznice s ostrahou poslal v úterý Vrchní soud (VS) v Olomouci 65letého Vladimíra Majzlíka. Letos na přelomu února a března v opilosti surově ubil ve Zlíně svou mongolskou přítelkyni.

Foto: Petr Marek, Právo

Vladimír Majzlík u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Majzlík se zároveň musí podrobit ochrannému ústavnímu protialkoholnímu léčení. VS tak potvrdil verdikt zlínské pobočky Krajského soudu (KS) v Brně z letošního 26. června, který obžalovaného uznal vinným z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Narazila hlavou do dveří a lednice

Svého běsnění se Majzlík dopustil v blíže nezjištěné době na přelomu února a března v bytě ve Zlíně. Údery pěstí a dlaní do hlavy a dalších částí těla tam opakovaně v podnapilém stavu surově napadal svoji přítelkyni, státní občanku Mongolska.

Když tato chtěla kvůli tomu odejít z bytu, zabránil ji v tom, a to tím, že ji chytil za ruku a prudce ji odhodil směrem do své ložnice. V důsledku toho nešťastnice narazila hlavou na zárubeň dveří a poté do vedle stojící lednice, kde upadla na zem.

Že nedýchá, zjistil příliš pozdě

Obžalovaný ji poté odtáhl na gauč v obývacím pokoji a o její zdravotní stav se dále nezajímal. Až 1. března v dopoledních hodinách zjistil, že poškozená nedýchá. Proto nechal přivolat rychlou záchrannou pomoc. Ženě však svým jednáním způsobil natolik závažná poranění především hlavy, že zemřela.

Majzlík se u VS domáhal zrušení rozsudku a vrácení věci KS. Připustil sice, že přítelkyni dal dvě facky, ovšem žádný další důkaz podle jeho názoru neprokázal, že by nemohla zranění, na která zemřela, způsobit jiná osoba.

Důkazy muže usvědčují

Tvrdil, že v inkriminovanou dobu se v bytě zdržovaly i další osoby a není vyloučeno mimo jiné, že tato zranění si mohla poškozená, která v nadměrné míře požívala alkoholické nápoje, přivodit i sama.

„Důkazy, zejména znalecké posudky, tuto možnost jednoznačně vylučují. Stejně tak usvědčují právě Majzlíka,“ konstatoval předseda senátu VS Petr Angyalossy.

Reklama

Výběr článků

Načítám