Hlavní obsah

Žena z Česka prala peníze pro podvodníky, kteří podváděli důvěřivé ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půl milionu korun v eurech našli celníci v plyšových hračkách na Brněnsku. Následné vyšetřování je zavedlo na stopu podvodníků, kteří s příběhem o americkém vojákovi vylákali z žen na 11 milionů. Trestní řízení s nigerijskou skupinou probíhá v Rakousku.

Prohlídka nalezených zásilek Video: Celní správa České republiky

 
Článek

Případ se začal odehrávat již loni v březnu, kdy celníci našli podezřelou zásilku u přepravní společnosti. Mysleli si, že jsou tam drogy, ale našli 19 tisíc eur. Další pátrání ukázalo, že jde o peníze od důvěřivé ženy, kterou obrali podvodníci.

Celníci se spojili s kriminalisty z oddělení kyberkriminality a v následujících měsících zadrželi v Praze ženu české národnosti, která pro podvodníky z Rakouska legalizovala peníze.

Foto: Celní správa, Bez zdroje

Plyšák, ve kterém byly peníze.

„Ty pocházely od žen, které se na internetu nechaly nachytat na sofistikované romantické podvody, kdy falešným americkým vojákům a lékařům pod různými záminkami posílaly statisícové částky. V celkovém objemu se jednalo o částku přesahující 11 milionů korun,“ sdělila v pátek mluvčí celníků Martina Kaňková.

Policisté našli desítky poškozených a letos v lednu byla v Rakousku zadržena nigerijská skupina podvodníků. Tam je s nimi vedeno trestní řízení. Žena zadržená v Praze byla obviněna z legalizace výnosů z trestné činnosti a hrozí jí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Poslal jsem 1,8 milionu dolarů, tvrdil údajný voják. Žena zaplatila milion

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám