Hlavní obsah

Poslal jsem 1,8 milionu dolarů, tvrdil údajný voják. Žena zaplatila milion

O více než milion korun přišla kvůli vidině sňatku s americkým vojákem na misi v Sýrii žena (62) z Prostějova. O dalších 1,6 milionu korun nezchudla jen díky bankám. Ve čtvrtek se přišla svěřit se svým příběhem na policii. Právo o tom v pátek informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policejní auto

Článek

„Žena uvedla, že ji loni v září přes sociální síť oslovil neznámý muž, který ji požádal o přátelství. Souhlasila a začala si s mužem psát. Ten jí mimo jiné sdělil, že vyrůstal jako sirotek, protože mu rodiče zemřeli při autonehodě,“ uvedl mluvčí.

Ženě muž tvrdil, že v současnosti slouží jako americký voják na misi v Sýrii. Byl raněn a nemůže se vrátit do Ameriky. „Časem se s ženou sblížil a slíbil jí, že za ní přijede a vezme si ji za manželku,“ konstatoval Hejtman.

Údajný voják podle něj ženě také napsal, že jí poslal balíček s finančními prostředky ve výši 1 850 000 dolarů. Ten byl ale v Turecku zadržen a bylo nutné zaplatit poplatek za jeho proclení.

„Žena od 30. ledna do 21. dubna poslala na několik zahraničních účtů téměř 2 700 000 korun. Naštěstí se jí v průběhu dubna ze zahraničních bank vrátila částka 1 600 000 korun. Přesto přišla o 1 058 000 korun,“ podotkl mluvčí.

Před dalšími škodami ženu zřejmě ochránila banka, u které měla běžný účet. Ta ji kontaktovala s tím, že na jejím bankovním účtu zaznamenala podezřelé transakce, a proto jej zablokovala.

„Žena se poté dostavila na pobočku banky, kde se dozvěděla, že se zřejmě stala obětí podvodu tzv. amerického vojáka a měla by případ oznámit policii,“ doplnil Hejtman.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání zločinu podvodu, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Ženu oklamanou podvodníkem zarazila při vkladu statisíců do bitcoinmatu policie

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám