Hlavní obsah

Žena v karanténě v Ostravě venčila psa a stýkala se se sousedy

Právo, hon
Ostrava

Další případ nezodpovědného pacienta, který i přes nařízenou karanténu nedodržoval nařízená opatření, prověřuje ostravská policie. Žena mimo jiné venčila psa a stýkala se se svými sousedy. Případem se nyní zabývají krajští hygienici.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Testování na koronavirus

Článek

Na případ přitom strážníky ve středu pozdě večer upozornili právě lidé, kteří ženu znají. Hlídka po příjezdu přistihla třiatřicetiletou ženu na procházce se psem, a to bez roušky.

„Po spatření hlídky si tato žena roušku ihned nasadila. Žena k celé situaci uvedla, že po prvním pozitivním testování na covid-19 byla testována ještě třikrát, kdy dva testy byly negativní a třetí výsledek ještě nezná. Strážníci dále zjistili, že žena před jejich příjezdem seděla na lavičce se svou kamarádkou, která z místa před příjezdem hlídky odešla,“ uvedl mluvčí Městské policie Ostrava Jindřich Machů.

Mezivlna rozvolňování od pondělí. Při promítání v kině se ale pořád nenajíte

Domácí

Kamarádka to následně strážníkům potvrdila a řekla, že o pozitivním testu ženy ví. Lustrací následně strážníci zjistili, že 33letá žena byla skutečně pozitivně testována na koronavirus a má nařízenu karanténu.

„Jelikož bylo na místě dáno podezření ze spáchání trestného činu, byla na místo přivolána Policie České republiky, která si celou věc převzala k dalšímu opatření,“ uvedl mluvčí.

Policie ČR na případ upozornila Krajskou hygienici stanici v Ostravě, která se případem zabývá.

Reklama

Výběr článků

Načítám