Hlavní obsah

Žena uvěřila, že ji oslovila Česká pošta, vyplnila údaje a přišla o 75 tisíc korun

Šumperk

Nepříjemnou zkušenost má za sebou šestačtyřicetiletá žena ze Šumperska. Uvěřila, že ji mailem oslovila Česká pošta, vyplnila požadované údaje a záhy přišla o téměř 75 000 korun z bankovního účtu.

Foto: repro Finanční správa České republiky

Ilustrační foto: Podvodný phishingový web

Článek

Poté, co zjistila, že naletěla podvodníkovi, obrátila se na policisty v Šumperku. „Žena uvedla, že jí před pár dny přišla na e-mail zpráva, která vypadala, že je z České pošty, aby uhradila necelou stokorunu jako celní daň za balíček ze zahraničí. Protože v cizině nakupuje běžně, klikla na přiložený odkaz. Poté zde vyplnila všechny údaje ke své platební kartě, ale podvržený systém jí napsal, že v danou chvíli nejde platit kartou. Na České poště se pak dozvěděla, že se jednalo o podvodný e-mail,“ sdělil Právu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Uvěřila, že jí někdo z banky napadl účet. Nakonec přišla o statisíce korun

Krimi

Na policii podle něj vyrazila žena poté, co jí z banky přišlo upozornění, že na běžném účtu má neuhrazené pohledávky za téměř 40 000 korun. „Ihned se podívala na bankovní výpisy a zjistila neoprávněné platby, které neprovedla,“ doplnil mluvčí.

Žena z Prostějovska se těšila na přeplatek daně, přišla o 200 tisíc

Krimi

Kriminalisté podle něj zahájili úkony trestního řízení pro podezření spáchání trestných činů podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od tří do osmi let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám