Hlavní obsah

Ženu z Přerovska zlákal inzerát na investici do kryptoměny, podvodníkům poslala 200 tisíc

Kojetín

Na podvodníky narazila v minulých dnech žena (53) z okolí Kojetína na Přerovsku, kterou zlákala myšlenka investovat do kryptoměny. Připravili ji o více než 200 tisíc korun. Právo o případu v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Při surfování na internetu ženu nalákal inzerát týkající se investování do kryptoměn a odkaz otevřela. Vyplnila své údaje a po pár minutách se jí ozval muž, který po ní požadoval kvůli tomu, aby mohla investovat do kryptoměny, údaje k platební kartě,” uvedla mluvčí s tím, že důvěřivá žena tyto informace poskytla.

Neznámý muž pak tvrdil, že se s ženou následující den někdo spojí a vysvětlí jí, jak s investičním účtem pracovat, načež hovor ukončil. Jak řekl, tak se i stalo, a příštího dne ženu kontaktoval jiný muž, který ji postupně naváděl na různé odkazy, a ona vyplňovala potřebné údaje k založení účtu pro následující investice.

„Takto se pomalu postupovalo až k pokynu, aby žena potvrdila platbu ve výši necelých 180 tisíc korun na cizí účet. Platbu potvrdila a peníze ihned odešly, vzápětí jí přišlo další oznámení, aby potvrdila další platbu ve výši 27 tisíc korun na stejný účet. I tuto platbu žena potvrdila,“ konstatovala Zajícová.

Máte peníze na bitcoinovém účtu, tvrdila žena. Muž přišel o 1,3 milionu

Krimi

Po odeslání druhé platby podle ní muž na druhé straně telefonu hovor přerušil s tím, že musí jít něco řešit s technikem a za chvíli budou pokračovat v rozjetém kšeftu. Poškozená ale čekala marně a hovor po nějaké době sama ukončila.

„Od té doby ji nikdo nekontaktoval, a tak přišla na policejní služebnu v Kojetíně oznámit, co se jí stalo. Tam se dozvěděla, že se stala obětí podvodu, který je v současné době na sociálních sítích velmi rozšířen,“ dodala mluvčí s tím, že případ kriminalisté vyšetřují jako podvod.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám