Hlavní obsah

Žena z Prostějovska se těšila na přeplatek daně, přišla o 200 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Ženu středního věku z Prostějovska potěšila textová zpráva na mobilu o tom, že má dostat přeplatek daně. Netušila však, že ji poslal podvodník. Učinila vše, co chtěl, a přišla o zhruba 200 tisíc korun. Právo o případu informovala ve středu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Poškozené přišla v pondělí SMS, kde byla vyrozuměna o přeplatku daně, který jí bude vrácen. Dostala odkaz, který otevřela. V něm byla výzva, aby si vybrala bankovní instituci, kde jí bude daňový přeplatek vrácen. Na základě dalších pokynů zadala přihlašovací údaje a potvrdila příchozí platbu,“ uvedla mluvčí.

Podvodník oklamal ženu z Brněnska báchorkou o nabouraném účtu, poslala mu tři čtvrtě milionu

Krimi

Záhy však žena zjistila, že z jejího bankovního účtu byla na jiný účet převedena částka necelých 200 000 korun. „Jakmile podvod odhalila, ihned kontaktovala policii,“ doplnila Zajícová.

Policisté opakovaně varují, aby lidé v žádném případě neposkytovali třetí osobě své přihlašovací údaje k bankovnímu účtu a v případě pochybností vždy kontaktovali předem svou banku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám