Hlavní obsah

Žena umírala v bolestech desítky hodin poté, co ji surově zkopal partner

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královéhradečtí policisté obvinili pětačtyřicetiletého muže z Olomoucka ze smrti partnerky, s níž jako bezdomovci obývali společný příbytek na Jičínsku. Žena zemřela poté, co ji muž zkopal a zbil, a přes utrpěná zranění jí zavolal lékařskou pomoc až po 30 hodinách. Žena následně zemřela minulý čtvrtek v nemocnici.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Zjistili jsme, že v osudný den společně popíjeli v restauraci alkohol a v okamžiku, kdy byli společně naposledy viděni, byli oba silně opilí. Z vyšetřování je dále zřejmé, že mezi nimi po cestě na poli v bezprostřední blízkosti Jičína vznikl konflikt, který vyústil ve fyzický útok. Muž ženu pravděpodobně zkopal a zbil tak, že utrpěla mnohočetné zranění hlavy, trupu a končetin. Po té ji zanechal uprostřed pole tak zvaně na pospas,“ uvedla mluvčí královéhradecké krajské policie Ivana Ježková.

Teprve po zhruba třiceti hodinách, když zjistil, že je šestapadesátiletá žena ve velmi špatném zdravotním stavu, zavolal záchranáře. Ti ženu okamžitě převezli do nemocnice, kde po necelých čtyřech hodinách na následky silného prochlazení zemřela.

Muže kriminalisté zadrželi hned následující den, kdy mu sdělili obvinění a zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby. Ten byl soudem akceptován. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na 16 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám