Hlavní obsah

Žena se vážně zranila při pádu v bývalém lomu

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženu, která se z výšky asi deseti metrů zřítila na přírodním koupališti ve Výklekách na Přerovsku, v prostorách dřívějšího lomu, zachraňovali v noci na sobotu záchranáři z Přerova.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Posádka rychlé lékařské pomoci Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, výjezdového stanoviště Přerov, byla v brzkých ranních hodinách ve 2:26 hodin vyslána k pádu ženy v prostorách dřívějšího lomu, nyní přírodního koupaliště, ve Výklekách na Přerovsku. V době příjezdu lékaře k události byla šestatřicetiletá žena při vědomí,“ informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

„Podle získaných informací po neopatrném pohybu spadla z výšky zhruba deseti metrů na kamenitý povrch. Po pádu si způsobila vážnější úraz dolní končetiny, stěžovala si na bolesti v oblasti pánve a utrpěla taktéž poranění hlavy. Lékař na místě provedl komplexní vyšetření, aplikoval příslušná léčiva nitrožilně a poté záchranáři pacientku imobilizovali pomocí speciálních fixačních pomůcek. Ve spolupráci s hasiči ji následně přenesli k sanitnímu vozidlu. Zraněnou ženu ve stabilizovaném stavu převezla posádka na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci,“ uvedl Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám