Hlavní obsah

Žena s dítětem v kočárku vešla před jedoucí vlak, policie prověřuje násilný čin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladějov
Aktualizováno

V případu ženy s dítětem v kočárku, které v úterý srazil vlak na Jičínsku, policisté prověřují, jestli se nedopustila násilného trestného činu. Přesně které paragrafy jsou ve hře, kriminalisté neuvedli. Ženu, která stejně jako dítě skončila v nemocnici, policie ještě nevyslechla.

Střet vlaku se ženou s dítětem v kočárkuVideo: Aktu.cz

 
Článek

O prověřování ve středu informovala mluvčí policie Eliška Majerová. Nehoda se podle prvotních zpráv policie a záchranky stala na trati mezi Mladějovem a Sobotkou, mluvčí nyní upřesnila, že se jednalo o místo poblíž osady Podhůra.

„Podle dosavadního šetření měla 32letá žena s nezletilým dítětem vstoupit do kolejiště před projíždějící vlak. Strojvedoucí ve snaze zabránit střetu použil klakson a rychlobrzdu, přesto však střetu nedokázal zabránit,“ uvedla Majerová.

Ženu odvezla záchranka s těžkým zraněním do nemocnice. Dítě, jehož věk policie nesdělila, zdravotníci přepravili rovněž letecky. Policisté rovněž nepotvrdili, zda se jednalo o matku s jejím potomkem.

„Krajští kriminalisté prošetřují možné spáchání násilného trestného činu. Motivace jednání ženy je předmětem dalšího šetření,“ dodala Majerová.

O jaký trestný čin by se mělo jednat, mluvčí neupřesnila s odkazem na to, že se jedná zatím jen o prověřování podezření, které vyplývá z prvotních poznatků z místa nehody.

Na Tachovsku srazil nákladní vlak ženu, na místě zemřela

Krimi

Podle Majerové je nutné ještě vyslechnout řadu svědků, například cestující z vlaku. S ženou policie vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu rovněž ještě nemluvila.

Ohledně místa sdělila již v úterý Majerové kolegyně Šárka Pižlová, že se nehoda stala mimo značený přechod.

Foto: Aktu.cz

Střet vlaku se ženou s dítětem v kočárku

Násilné činy trestní zákoník neuvádí uceleně v konkrétní skupině, ale objevují se v několika paragrafech. Především se jedná o část zákoníku s trestnými činy proti životu a zdraví, kde se uvádí vedle vraždy například usmrcení z nedbalosti či těžké ublížení na zdraví. Zvlášť také zákoník rozlišuje trestné činy proti rodině a dětem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám